Torsdag ble det klart at Lazio må spille to kamper for delvis stengte porter etter at klubbens supportere rasehetset Napoli-spilleren Kalidou Koulibaly ved å lage apelyder i onsdagens Serie A-oppgjør mellom Lazio og Napoli i Roma.

Kampen ble stoppet i nesten fire minutter i annen omgang, da dommeren håpet å få slutt på de rasistiske tilropene. Koulibaly selv reagerte ved å tilby sin Napoli-trøye til en ung Lazio-ballgutt.

— Alle føler seg støtt

Søndag viste tusenvis av Napoli-supportere sin støtte ved å holde opp bilder av senegaleserens ansikt i forkant av kampen mot Carpi på San Paolo i Napoli. Kampen endte 1-0 etter en straffescoring av Gonzalo Higuaín, og Napoli fortsetter å lede den italienske serien to poeng foran Juventus.

— Alle i Napoli føler seg støtt av det som skjedde med vår unge stjerne. På grunn av dette ønsker vi å vise vår støtte til Koulibaly. Vi er alle med deg, Koulibaly. Vår invitasjon til Napoli-fansen er å printe ut et bilde av forsvarsspilleren, for så å holde det opp foran ansiktet når lagene kommer på banen, lød uttalelsen fra supportergruppen som tok initiativet til aksjonen.

Rasisme har lenge vært et stort problem i Italia, og blant dem som har vært offer for rasehets er blant andre Ruud Gullit, Patrick Vieira, Paul Ince, Mario Balotelli og Kevin-Prince Boateng.

Juventus-seier

Tabelltoer Juventus vant også sin kamp mot Frosinone søndag, lagets 14. seier på rad i serien. Colombianeren Juan Cuadrado sendte bortelaget i føringen etter 73 minutter, før en annen søramerikaner, argentineren Paulo Dybala, fastsatte resultatet på overtid.

Milan tok imot Udinese hjemme på San Siro og måtte se gjestene ta ledelsen ved Pablo Armero. M'Baye Niang sikret ett poeng for Milano-laget.

Inter spilte 3-3 mot Verona tidligere søndag, mens hovedstadslaget Roma møter Sampdoria på Olympiastadion senere. (©NTB)