Celtic-manager Ronny Deila har måttet tåle massiv kritikk fra både supportere og presse, etter at laget hans tapte toppkampen mot Aberdeen i midtuken. Klubben fra nord i Skottland har nå like mange poeng som den store seriefavoritten.

Selv om Aberdeen har spilt en kamp mer enn Celtic, er ikke supporterne fornøyde med at det i hele tatt finnes noe spenning.

Denne helgen fikk Deila en aldri så liten pustepause fra seriespillet, da laget hans besøkte lille East Kilbride i FA-cupens femte runde.

Komfortabel seier

Og mot laget som til vanlig spiller på femte nivå i det skotske seriesystemet, gjorde Deilas menn nok til å ta seg videre — uten å imponere nevneverdig.

Storscoreren Leigh Griffiths sendte Celtic i ledelsen, da han på ekte goalgetter-vis tuppet ballen i mål etter en corner. Scoringen var hans 29. for sesongen.

Griffiths, som så ut til å slite med en skade tidlig i kampen, var også i fokus, da Celtic doblet ledelsen syv minutter inn i den andre omgangen. Skotten forsøkte seg med et spektakulært brassespark, som ble reddet på streken. På returen dukken Colin Kazim-Richards opp, og satte inn sin første scoring i den stripede drakten.

Resten av kampen handlet om ikke å rote bort ledelsen for bortelaget, som ikke slapp East Kilbride til noen sjansen overhodet.