Det endte 0-2 i Bournemouth etter scoringer i det 23. og 24. minutt.

Først var det fransk-tysk samarbeid som resulterte i mål for gjestene fra London. Aaron Ramsey slo en ball inn i feltet som fant hodet til Olivier Giroud. Franskmannen headet ballen perfekt ned til tyske Mesut Özil, som dunket den i mål på volley.

Deretter, i neste spilleminutt, satt 0-2-målet i nettet. Denne gangen sto Ramsey for den målgivende pasningen, og Alex Oxlade-Chamberlain satte ballen i mål via stolpen fra spiss vinkel. Norsk jubel i England:

— Strålende dag på jobben. Ikke spektakulært, men Arsenal gjør det de trenger, sa Erik Thorstvedt i TV 2s sending etter kampen.

— Arsenal ikke gode, men holder nullen og tar tre poeng. Akkurat de ordene har vært skrevet om mange ligavinnere før, skriver fotballekspert i 100% Sport, Lars Tjærnås, på Twitter.

King innbytter

Seks minutter ut i annen omgang, etter småspill og en fin vending inne i 16-meteren, var Bournemouth og Adam Smith nære å kjempe seg inn i kampen med en redusering, men skuddet gikk like utenfor nærmeste stolpe. Hjemmelaget ga aldri opp, men klarte heller ikke å finne veien til nettmaskene.

Norske Joshua King ble byttet inn etter 66 minutter. Heller ikke han maktet å få ballen bak Petr Cech i Arsenal-målet, som måtte levere flere gode redninger mot slutten av oppgjøret.

Tredjeplass

Arsène Wenger og Arsenal jakter Leicester i toppen av Premier League og måtte vinne søndagens kamp for ikke å bli hektet av i kampen om ligatittelen, etter fire kamper på rad uten seier. Med tre poeng mot Bournemouth er Arsenal på tredjeplass på tabellen med like mange poeng som naboen Tottenham.

— Det var viktige tre poeng. Vi hadde ikke vunnet på en stund, og dermed var det veldig viktig at vi vant i dag for å holde følge med Leicester, sier Arsenal-manager Arsene Wenger etter kampen.

— Vi er i tittelkampen. Vi kan bare gjøre noe med våre prestasjoner, og vi tror på ligagullet. Det er fortsatt lenge igjen, sier Wenger.

Opp til Claudio Ranieris Leicester er det fem poeng. Manchester City, som lørdag tapte 1-3 i toppkampen mot Leicester, er poenget bak Arsenal. Arsenal møter serielederen i neste runde.

(©NTB/FVN)