Manchester City — Leicester City 1-3

To mål av midtstopper Robert Huth og en fantastisk soloprestasjon av Riyad Mahrez sørget for at Leicester City, mot alle odds, er i ferd med å feste et grep om Premier League-pokalen. Med tre poeng i Manchester har overraskelseslaget i skrivende stund et seks poengs forsprang ned til andreplassen på tabellen, Manchester City.

Arsenal og Tottenham har begge en kamp til gode på Leicester, og med seier vil de være fem poeng bak den sensasjonelle serielederen.

Det er mange kamper igjen, så vi kan ikke snakke om tittelen nå. Det er en stor seier, men vi må fortsette å holde det gående mot Arsenal.

— Det er mange kamper igjen, så vi kan ikke snakke om tittelen nå. Det er en stor seier, men vi må fortsette å holde det gående mot Arsenal, sier Riyad Mahrez i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Ikke bare er Leicester på topp, men de har kun ligaen å konsentrere seg om, mens Manchester City, Arsenal og Tottenham må spille europacup.

— Det er helt klart en fordel for oss, sier tomålsscorer Robert Huth.

Huth stilnet City-supporterne

Nå er det slutt snart, har mange tenkt om Leicester Citys Premier League-eventyr. Men gjestene brukte ikke lang tid på å motbevise tvilerne. Knapt tre minutter var spilt da Robert Huth sendte Leicester i føringen på et regntungt Etihad etter en dødball.

Robert Huth (i svart, nr. 6) sender Leicester i ledelsen. Foto: Reuters / Andrew Yates Livepic /NTB scanpix

Riyad Mahrez' innlegg traff tyskeren i feltet, og selv om Martin Demichelis prøvde å forhindre det, endte det i 0-1.

Jamie Vardy senket Liverpool i midtuken. Fem minutter etter åpningsmålet var hurtigtoget nære å doble ledelsen. En følsom pasning i bakrom nådde 29-åringen, men nedtaket ble litt for svakt, og Joe Hart klarte akkurat å forhindre Premier Leagues toppscorer sitt 19. seriemål.

Manchester City så lamslåtte ut etter gjestenes praktstart, og etter 11 minutter var Vardy igjen nære å øke ledelsen. Også japanske Shinji Okazaki var nære, men avslutningen gikk til siden for Manchester City-målet.

Etter drøye 20 minutter med et energisk Leicester-lag som det førende, tok vertene gradvis over. 23 minutter var spilt da hjemmesupporterne ropte på straffespark. Og de så ut til å ha en god sak. Pablo Zabaleta ble tydelig felt, og reprisene viste at argentineren så ut til å være innenfor 16-meteren, men dommer Anthony Taylor valgte å gi frispark.

Manchester City presset voldsomt på i det siste kvarteret, men uten å spille seg til kjempesjanser. Raheem Sterling, Yaya Touré og Sergio Agüero var nære, men satte ikke Leicester-keeper Kasper Schmeichel på de helt store prøvene.

Nytt Leicester-sjokk

De fleste trodde at Manchester City skulle ta regien etter pause, i jakt på å utligne bortelagets ledelse. Istedenfor åpnet den andre omgangen som den første: Leicester City sjokkerte.

Riyad Mahrez satte inn 0-2 på vakkert vis mot Manchester City. Foto: Action Images via Reuters / Jason Cairnduff Livepic/NTB scanpix

Riyad Mahrez har allerede lagt inn en solid søknad om å bli årets spiller. Tre minutter ut i den andre omgangen viste han hvorfor. Midtbanespilleren fikk rom, fintet vekk to Manchester City-spillere og banket ballen i nettet. En praktscoring.12 minutter senere var sensasjonen virkelig et faktum. Robert Huth, som sendte gjestene i føringen tidlig i den første omgangen, stanget inn 3-0 for gjestene, og supporterne gikk av hengslende i bortesvingen.

Stjernegalleriet til Manchester City så ikke ut til å ha forstått hva som traff den. Etter halvspilt andreomgang var det bare en god redning av Joe Hart som forhindret Jamie Vardy fra å øke til 4-0. 29-åringen ble nok en gang spilt fri i bakrommet, men avslutningen var rett på den engelske landslagskeeperen.

Celina debuterte med assist

Etter 77 minutter ble en av banens giganter byttet ut. Riyad Mahrez ble klappet av banen, og inn kom Demarai Gray. Samtidig gjorde hjemmelaget et bytte som var morsomt sett med norske øyne. Ut gikk den spanske midtbaneeleganten David Silva. Inn kom Bersant Celina fra Drammen til sin debut på øverste nivå i England.

Celina, som er norsk-kosovoalber, bestemte seg nylig for at han ikke ønsker å spille for det norske landslaget, men ser ut til å gjøre sakene sine godt i den engelske storklubben.

Byttene forandret lite på Etihad. Bare minutter senere fikk Jamie Vardy sin tredje mulighet til å score sitt 19. ligamål for sesongen, men avslutningen gikk i nettveggen.

— Det er et stort spørsmål i England om dagen: Kan Leicester vinne Premier League?, spurte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker i sluttminuttene.

Og akkurat det var ikke de tilreisende supporterne i tvil om.

— We´re going to win the league, sang de fra bortefeltet på Etihad.

Tre minutter før full tid pyntet Manchester City på resultatet. Bersant Celina fant argentinske Sergio Agüero i boksen, og storscoreren stanget inn reduseringen. Og minuttet senere var Agüero igjen farlig frempå, men fikk for skrå vinkel og klarte ikke å treffe nettmaskene.

PS : I neste Premier League-runde reiser Leicester til London. Da blir det bortekamp mot nok en tittelrival når de besøker Arsene Wenger og Arsenal.