OTTAWA (adressa.no): Sammen med resten av det norske langrennslaget møtte Petter Northug det norske pressekorpset i den norske ambassadørboligen i Ottawa mandag, dagen før nyvinningen Ski Tour Canada blir innledet i Gatineau.

Mens det har stormet rundt toppene i fotballforbundet de siste dagene, har Northug og lagkompisene oppholdt seg i fred og ro i Canada for å akklimatisere seg til touren starter. 30-åringen fra Mosvik har imidlertid fått med seg bråket hjemme i Norge.

BAKGRUNN:

Hvis Siem spiser noe dessert til rekesalaten sin, så synes jeg han bør vise det. Petter Northug

STORMFULLE DAGER: Mens Petter Northug har ladet opp til Ski Tour Canada i fred og ro, har det stormet rundt Kjetil Siem de siste dagene. Foto: RUNE PETTER NESS/SCANPIX

— Bør vise regningene

— Jeg har ikke fulgt med, men skjønner at Kjetil Siem har vært på reise, sier Northug til Adresseavisen.

Søndag ble det kjent at fotballforbundets generalsekretær vil vise de mye omtalte reiseregningene for både forbundsstyret og offentligheten.

— Hvis Siem spiser noe dessert til rekesalaten sin, så synes jeg han bør vise det, sier Northug, som totalt sett har et godt inntrykk av den øverste ledelsen i norsk fotball.

— Jeg har et bra inntrykk av dem. Jeg tipper nok at de har fått kastet dette oppi ansiktet sitt ganske fort de også, og jeg spår at det tar noen dager og så blir regningene lagt frem.

Løfshus er forundret

Skistjernen håper ingen blir nødt til å forlate sine stillinger som følge av bråket, men sier samtidig:

— Det kommer som sagt an på hvor mye dessert det har vært til rekesalaten, sier han med et smil.

Også landslagssjef Vidar Løfshus har fått med seg bråket i Norge.

— Jeg er ikke involvert og engasjerer meg ikke så mye i det. Jeg er bare litt forundret, sier han til Adresseavisen.

- De må rydde opp

— Det er i hvert fall ikke slik vi ønsker å fremstå, og jeg regner med at det heller ikke er slik fotballforbundet ønsker å fremstå. Dette er en sak de må rydde opp i selv.

Løfshus sier at det for hans del aldri ville ha vært noe problem å offentliggjøre hva han bruker penger på i forbindelse med reiser.

— For oss er det viktig å være folkelige, fremstå ydmyke og ha beina trygt plantet på bakken. Det jobber vi for hver dag. Det skal ikke bare være et glansbilde vi skal skape i mediene, men det skal være slik vi er.

Langrennssjefen peker også på at hverdagen er helt annerledes innenfor langrenn enn fotball.

- En hyggelig fyr

— Det vi er opptatt av er at det ikke skal bli for dyrt med telefonsamtaler hjem til Norge her fra Canada. Vi har nå fått tak i app-er, slik at vi kan ringe gratis mellom oss.

På samme måte som Northug har også Løfshus et grunnleggende godt inntrykk av ledelsen i Norges Fotballforbund.

— Jeg har snakket med Siem og synes han er en hyggelig fyr. Jeg har tro på ham som leder. Hvis det er noe grums så representerer det bare en kultur i så fall. Det får de rydde opp i selv og det tenker jeg også at de gjør, sier Norges langrennssjef.

Dagens mest leste saker: