Brann Stadion: Mot Stabæk i helgen kom spissveteranen Azar Karadas inn og satte sitt andre mål for sesongen. Spissen som startet kampen og som er tilnærmet fast er Jakob Orlov. Han har også bare to mål så langt i år.

Branns toppscorer heter Steffen Lie Skålevik, men strilen har bare scoret tre mål i årets sesong. Man kan dermed si at Brann har et lite spissproblem.

Spissplassen diskuteres

Lars Arne Nilsen mener de svake innleggene har skylden, men innrømmer at hvem som skal starte mot Aalesund på fredag er oppe til diskusjon.

— Det kommer an på om hvordan vi tror Aalesund legger presset. Det avgjør hvem som starter. Steffen er en bakromsspiss, Azar er en boksspiller med trykk, mens Jakob er god defensiv og mer en allround spiss. Når vi ikke helt vet hva vi møter, så har vi gjerne startet med han, sier Brann-treneren.

Den svenske spissen har ikke scoret siden fjerde serierunde, men har høstet stor tillit fra sjefen. Mye grunnet hans kvaliteter som førsteforsvarer.

— Toppscoreren skal være på banen

Både Steffen Lie Skålevik og Azar Karadas håper – naturlig nok – at det blir bytte på spissplassen.

FØRSTEVALGET: Jakob Orlov har spilt flest minutter som spiss for Brann, men har bare to mål å vise til. Foto: Ørjan Deisz

— Jeg satser på at det er min tur nå, men det er vanskelig å si fordi vi rullerer mye på treningene. Treneren har mange muligheter med forskjellige typer, så de må bare velge det de mener passer best mot Aalesund, sier Skålevik. - Hva tenker du om at toppscoreren må sitte på benken?

— Toppscoreren skal være på banen han, men det er lett å komme inn fra benken når de som starter gjør en så bra jobb. Da åpner det seg for innbytterne som kommer inn, så all honnør til dem som starter kampene.

Strilen var fjorårets toppscorer med sine 13 mål, men kun tre av dem kom i Brann-drakten.

Innbytterne avgjør

Innbytterne har avgjort usedvanlig mange kamper for Brann denne sesongen. Mot Stabæk var det Karadas med hjelp fra en annen innbytter, Erik Huseklepp, som sikret poeng.

Nordfjordingen vil ikke legge seg opp i laguttaket, til tross for søknaden hans om startplass.

— Jeg forbereder meg som vanlig, så får vi se hva slags rolle jeg får mot Ålesund. Vi er et lag og det er god konkurranse om plassene, så får Lars Arne Nilsen og teamet velge dem de mener er riktig til kampen, sier Karadas.

Skadefri tropp

Onsdagens trening kunne ikke bare by på strålende sol på Brann Stadion, men samtlige spillere ser ut til å bli spilleklare til fredag. Både Skålevik og Ruben Kristiansen melder seg klare til kamp, samt at ingen har pådratt seg suspensjoner.

— Det er jo det aller beste for oss trenere. Vi har to-tre spørsmålstegn på noen spillere, men alle har vært i aksjon på trening. Den troppen vi har nå er ganske balansert, og kan variere mye alt etter som hvordan vi tror kampbildet blir, sier Nilsen.

— Hvor mye kommuniserer du til spillerne om de skal starte eller ikke?

— Alle vil jo spille mest mulig, men de vet i hva slags kampbildet jeg bruker dem, så de har en viss peiling når kampdagen kommer.

Jakob Orlov har ikke vært tilgjengelig for kommentar.