NRK Møre og Romsdal meldte på sine nettsider tirsdag at den tidligere Brann— og Leeds-profilen Rodolph Austin, var i AaFKs søkelys. Og at det var Austin AaFK kikket på da Henrik Hoff og trener Trond Fredrikstad så Brøndby-Esbjerg i dansk Superliga søndag.

Nå kan Hoff avkrefte at det var Austin som var målet for København-turen.

Dalende stjerne

— Austin er nok en dalende stjerne, og mot Esbjerg entret han banen først etter 70 minutter. Nei, det var ikke han vi kikket på, og Austin har ikke vært aktuell for oss, fastslår Hoff kategorisk.

Allerede mandag formiddag fikk Sunnmørsposten tips om at Austin var AaFK-aktuell. Men på direkte spørsmål fra vår avis da, sa også Trond Fredriksen nei til om jamaicaneren var aktuell.

— Vi så kampen Brøndby-Esbjerg søndag, og det var én spesiell spiller vi hadde i kikkerten. Ut fra kampen dalte vår interesse for denne spilleren, han er nok ikke den typen vi ønsker, sa Hoff til smp.no tirsdag.

Verdiløs?

- Så dermed ble turen verdiløs for dere?

— Nei, slett ikke. Det er veldig viktig for oss at vi treffer på de vi henter inn, og vedkommende spiller så bra ut på de videoene vi har studert av ham. Men nå fikk vår hovedtrener dannet seg sitt eget inntrykk av ham «live», og da viste det seg at han trolig ikke er noe for oss likevel. Vi vet at vi er i poengnød og at vi trenger å styrke stallen, men vi kaster ikke millioner ut av vinduet på spillere som ikke vil styrke oss. Da er det like bra å benytte de vi allerede har her, fastslår Hoff.

- Så spillerjakten fortsetter?

— Så absolutt. Vi har jo mange andre spillere i kikkerten, og vi skal gjøre alt for å gå styrket ut av overgangsvinduet.

Midtbane og midtstopper

Hoff svarer dette på direkte spørsmål om hvilke posisjoner på banen som prioriteres i spillerjakten:

— Vår førsteprioritet, ut fra Sportsavdelingens ønsker, er en sentral midtbanespiller med kvaliteter vi kanskje ikke har sentralt nå. Prio 2 er en midtstopper. Og det er i disse posisjonene kreftene settes inn nå, sier AaFK-direktøren.

Og altså; Alle Leeds-patrioter lokalt som hadde håpet at den tidligere Leeds-kjempen og kapteinen Rodolph Austin skulle spille for AaFK, må vi skuffe. Det medfører ikke riktighet.