Etter 6-0-seieren i oppgjøret mellom de to lagene for to uker siden, var Chelsea stor favoritt foran møtet med slovenske Maribor.

Men noen enveiskjøring ble det på ingen måte, og en drøy halvtime ut i oppgjøret viste manager Mourinho med tydelig gestikulering hva han syntes om lagets prestasjon så langt.

Eden Hazard hadde muligheten til å gi Chelsea seieren fra straffemerket i sluttminuttene, men bommet. Foto: Reuters

For i løpet av de første 45 minuttene var det faktisk vertene som var nærmest scoring på Ljudski stadion.Ett kvarter ut i kampen dro Marcos Tavares seg mesterlig forbi både John Terry og Nemanja Matic, men i stedet for å sette Petr Cech på prøve valgte spissen et pasningsforsøk til makker Luka Zahovic. Den ble upresis, og Chelsea slapp med skrekken.

Bytter

Så misfornøyd var Mourinho at han gjorde to bytter umiddelbart i annen omgang. Willian og André Schürrle gikk av banen til fordel for Diego Costa og Oscar. Det bar alt annet enn frukter da Maribor gikk opp 1-0-ledelse fem minutter ut i omgangen.

Fra hjørnet av 16-meteren curlet Agim Ibraimi ballen i lengste kryss. En nydelig scoring som satte fyr på publikum. Nærmest bokstavelig, da hjemmefansen svarte med å tenne bluss.

Like etter valgte Mourinho å gjøre sitt tredje og siste bytte før timen var spilt. Felipe Luis gikk ut for Ramires.

Da hjalp heller ikke nevneverdig. Få minutter etter byttet fikk Zahovic alle sjansers mor da han ble servert på åpent mål ved bakre stolpe. På uforståelig vis bredsidet 18-åringen ballen over tverrliggeren.

Straffebom

Det ble skjebnesvangert for vertene. I det 73. minutt vartet Chelsea opp med en kjent variant. Cesc Fàbregas slo et perfekt hjørnespark som Terry headet mot lengste hjørne. Der kom Matic stormende og satte inn utligningen.

Med tre bak og to foran tok London-klubben mer over. Costa hadde både ett skudd i tverrligger og ett i mål, men sistnevnte ble tvilsomt avblåst for offside. Enda nærmere kom Chelsea da Eden Hazard ble felt inne i Maribors 16-meter, og dommeren pekte på straffemerket.

Hazard tok det selv, men belgierens svake forsøk ble enkelt reddet av målvakt Jasmin Handanovic.

Sporting-seier

I den andre kampen i gruppe G vant Sporting Lisboa 4-2 mot Schalke. Portugiserne kom tidlig under etter et selvmål av Islam Slimani, men Naby Sarr, Jefferson og Nani sørget for at vertene ledet 3-1 til det gjensto tre minutter av ordinær tid.

Da scoret Dennis Aogo det som kun ble et trøstemål etter at Slimani satte punktum for Sporting på overtid.

Det betyr at Chelsea fører an i gruppe G med åtte poeng. Schalke følger med fem, mens Sporting og Maribor har henholdsvis fire og tre poeng.

Porto avanserte fra gruppe H

Porto er klar for cupspillet etter 2-0 over Athletic Bilbao.

Laget står med 10 poeng etter fire spilte kamper. Ettersom BATE Borisov på tredjeplass i gruppen tapte 0-5 for Sjakhtar Donetsk og dermed blir stående med sine tre poeng, er portugiserne videre.

Kapteinen Jackson Martínez ga Porto 1-0 fra straffemerket elleve minutter etter sidebytte. Yacine Brahimi økte til 2-0 drøye kvarteret før slutt.

For Sjakhtar Donetsk fortsatte Luiz Adriano å herje med BATE Borisov. To uker etter at han scoret fem mål i bortekampen gjorde han ekte hattrick i annen omgang i Lviv, der kampen ble spilt.

Darijo Srna scoret ledermålet før pause. Alex Teixeira økte til 2-0 tre minutter ut i annen omgang, før Adriano gjorde resten.

Først økte han til 3-0 på straffe i det 58. minutt. Deretter fastsatte han resultatet til 5-0 med nye mål i det 83. minutt og tre minutter på overtid. Dermed har han scoret åtte mål på to kamper mot det hviterussiske topplaget.(©NTB)