Chelsea var storfavoritter hjemme på Stamford Bridge mot London-rival Queens Park Rangers. Og det ble en oppskriftsmessig 2-1-seier, selv om trepoengeren satt lenger inne enn de fleste hadde trodd på forhånd.

— Jeg nøt det ikke. Jeg er fornøyd med at vi vant, men vi spilte ikke bra. Motstanderen var godt organisert bakover, men vi var ikke gode. Likevel er det et godt tegn at vi vinner på slike dager, sier Mourinho.

— De scoret på et tidspunkt hvor vi hadde 20-30 minutter igjen og hadde mulighet til å endre kampbildet. Det gjorde vi også, sier portugiseren.

Etter 10 seriekamper står serieleder Chelsea med 26 poeng etter åtte seirer og to uavgjorte kamper. Klarer Chelsea å opprettholde sitt poengsnitt på 2,6 per kamp, ender de på fenomenale 99 poeng denne sesongen.

95 poeng i første sesongen

Den gamle rekorden er det Chelsea selv som har, og den ble satt i 2004/05-sesongen i Jose Mourinhos første periode i klubben.

Da endte Chelsea med 95 poeng etter kun ett nederlag på 38 kamper. Dette var i Mourinhos første sesong som Chelsea-sjef.

Oscar sendte Chelsea i ledelsen. Foto: NTB scanpix

Denne sesongen virker det å være fritt frem for Chelsea. Manchester City vakler, det samme gjør Arsenal, Liverpool og Manchester United.Lørdag tok det en drøy halvtime før Chelsea fortjent tok ledelsen mot QPR. Playmaker Cesc Fabregas spilte fri Oscar, som på elegant vis satte inn 1-0 med utsiden av høyrefoten.

QPR slo tilbake

Men QPR slo overraskende tilbake etter 61 minutter da Charlie Austin flikket inn et skuddforsøk. Austin scoret begge målene da QPR slo Aston Villa 2-0 mandag.

Nå måtte Chelsea frem den siste halvtimen, men QPR var i høyeste grad med og kunne tatt ledelsen etter 68 minutter ved Sandro. Austin hadde også en god sjanse fem minutter senere, men skuddet gikk like utenfor.

I stedet fikk Chelsea straffespark etter at Eden Hazard ble felt kvarteret før slutt. Hazard selv gikk frem og scoret fra ellevemeteren.

Chelsea vant — som de pleier - men QPR og manager Harry Redknapp føler nok at de hadde fortjent ett poeng i denne kampen.

Før søndagens byderby mellom Manchester City og Manchester United har Chelsea et forsprang på ni poeng ned til City.

– Seks, sju, åtte eller ni poeng. Det spiller ingen rolle. Det er for tidlig å konkludere med noe, mener Jose Mourinho.

S'oton fortsetter oppturen

Overraskelseslaget Southampton følger nærmest Chelsea på tabellen med 22 poeng etter lagets 1-0-seier borte mot Hull. Victor Wanyama scoret etter tre minutter, og det holdt til tre nye poeng for laget fra sørkysten.

Arsenal slet lenge hjemme mot Burnley, og 20 minutter før slutt sto det 0-0. Men sene mål av Alexis Sanchez (2) og Calum Chambers sørget for at "Gunners" vant 3-0 og avanserte til 4. plass.

West Bromwich tok en sterk 1-0-seier i Leicester. I de siste kampene endte det uavgjort, Everton - Swansea 0-0 og Stoke - West Ham 2-2. I tidligkampen lørdag vant Newcastle 1-0 over Liverpool.