Krisehøsten preger A-landslaget. Per-Mathias Høgmo er helt på defensiven når han sier han «vil være godt fornøyd dersom vi scorer mål» mot lilleputten San Marino.

Skrekkhøsten har gitt tre strake tap og null norske scoringer.

— Jeg vil være veldig godt fornøyd dersom vi scorer mål. Vi kommer garantert til å skape mange sjanser. Jeg håper selvsagt på en god opplevelse. Det vil gjøre veldig godt for oss å score mål og få en seier etter de tre siste kampene. Vi trenger å spille på oss selvtillit, både oss og dere (pressen), sa en blid landslagssjef på den siste pressekonferansen før tirsdagens møte med San Marino.

Norge er blant ni lag som ikke har scoret i løpet av de to første rundene i VM-kvalifiseringen. Tirsdagens gjester har heller ikke scoret, men det er langt mindre overraskende.

Joshua King har imponert for Bournemouth i år. Vårsesongen var meget god. Han ble Premier League-lagets toppscorer.

I høst er det blitt to mål for en King som ofte ser langt lettere ut i steget og mer sharp ut for klubblaget.

LES OGSÅ:

Tålmodighetsprøve

— Får du like mye ut av Joshua King som (manager) Eddie Howe i Bournemouth?

— Josh gjorde strålende kamper for oss senest i sommer mot Island og Belgia, og nå senest mot Tyskland gjorde han mye bra. Han største styrke først og fremst synes jeg er kontringsspill. Der er han dyktig. Han er dyktig når han er rettvendt. Det vil alltid være forskjell fra kamp til kamp. Noen ganger får han ut enda mer av sitt potensial enn i andre kamper. Det vil være litt forskjellig, sa Høgmo på NTBs spørsmål.

Han nærmest antyder at det kan bli en tålmodighetsprøve mot nummer 200 på FIFA-rankingen. Da snakker vi om et San Marino-lag som aldri har vunnet en kvalifiseringskamp. Eneste seier i landets historie kom mot Liechtenstein i en treningskamp.

Litt bedring var det i forrige kvalik, for da ble det første poenget hanket inn mot Estland og det første bortemålet scoret mot Litauen.

— Vi må være tålmodige. Når en ser på historikken til kampene til San Marino, blir det mer og mer åpning jo lenger kampen pågår, lød det fra Høgmo mandag.

LES OGSÅ:

King får selskap

Han satset kun på King på topp mot Aserbajdsjan sist, men antyder at PL-spissen får selskap tirsdag.

— Nå får vi se hvor mange spisser det blir utpå der. Laget får dere før kampstart i morgen, sa Høgmo.

Han ville aldri strekke seg lenger enn at Norge var «knepen favoritt» mot Aserbajdsjan. Selv en presset landslagssjef kommer ikke unna kraftig favorittstempel mot en nasjon som begynte å spille offisielle kamper først i 1990. — En kamp vi definitivt skal vinne. Vi er favoritter, ja, sa Høgmo.

Da San Marino gjeste Norge høsten 1992 vant Egil Olsens lag 10-0. (©NTB)