Norge har fått en marerittåpning på VM-kvalifiseringen med 0-3 hjemme mot Tyskland og 0-1-tap i Aserbajdsjan. Tirsdag kommer miniputten San Marino til Ullevaal.

Mange har lest denne saken i dag:

– Vi har passert 10.000 solgte billetter til tirsdagens kamp, sier billettansvarlig Merete Prestkvern mandag formiddag.

Om det blir over 10.000 tilskuere gjenstår å se. Uansett vil kampen stå i sterk kontrast til kvalikåpningen mot Tyskland i september. Da var det 26.793 tilskuere på et nesten fullsatt Ullevaal.

Bunnrekord mot Finland

Det som er viktig å presisere er at mange av de 10.000 billettene ble solgt før lørdagens pinlige kamp i Baku. Dermed må man regne med at en god del av de som har kjøpt billett, faktisk ikke kommer til å stille.

Fikk du med deg denne?

– Vi håper at så mange som mulig av disse møter opp for å støtte landslaget på Ullevaal, sier Prestkvern.

Da Norge skulle møte Finland i privatlandskamp i mars i år, var det bare 4675 tilskuere. Dagen før den kampen offentliggjorde Norges Fotballforbund at det var solgt 7000 billetter. Finland-kampen hadde det laveste publikumsoppmøtet siden 1992, da kun 4165 tilskuere så kampen mot Færøyene.

HARDT PRESSET: Mange mener at Per-Mathias Høgmo må gå etter tapet i Aserbajdsjan. Foto: NTB scanpix

Målshow foran 6511

I 1992 spilte Norge også VM-kvalifisering mot San Marino. Norge, under ledelse av Drillo, vant til slutt 10-0 etter mål av Gunnar Halle (3), Kjetil Rekdal (2), Gøran Sørloth (2), Roger Nilsen (2) og Erik Mykland. Kun 6511 tilskuere fikk med seg målkavalkaden på Ullevaal.

Det laveste tilskuertallet på Ullevaal under Per-Mathias Høgmo i en tellende kvalifiseringskamp kom i hans debut som landslagssjef høsten 2013. Da var det 6796 tilskuere i VM-kvaliken mot Island. Det er denne bunnoteringen NFF håper å unngå å slå tirsdag.

Norge – San Marino har avspark klokken 20.45. Ifølge yr.no ligger det an til 7 plussgrader i Oslo tirsdagskvelden.