Spania seiler opp som klare favoritter i U21-EM, etter en overbevisende 3-0-seier over Nederland onsdag. Den spanske seieren betyr også at Norge blir motstander i semifinalen.

På pressekonferansen etter kampen mot Nederland var Julen Lopetegui rask med å avvise at spanjolene vil valse over Norge på vei mot finalen.

— Jeg synes Norge har et veldig sterkt lag. De er fysisk og taktisk sterke og de er gode teknisk, sier Lopetegui til uefa.com.

— Vi slo dem 5-2 i mars, men jeg tror denne kampen blir veldig vanskelig. For meg er det ingen overraskelse at de har gjort det bra, siden Frankrike er et stort lag, og de klarte et veldig bra resultat mot dem. Norge har tre eller fire veldig gode spillere, sier Lopetegui.

MERITTERT: Julen Lopetegui har blant annet vært keeper for Barcelona og Real Madrid. Foto: NIR ELIAS/Reuters

— Foretrakk ikke Norge

Før kampen mellom Nederland og Spania mente mange at det ville være en stor gevinst for vinneren, å sikre at Norge, og ikke Italia, ble semfinalemotstander.

Men det vil ikke Lopetegui være med på.

— Det ville vært en mangel på respekt for Norge å si at vi ville foretrekke å ikke møte Italia. Vi er fornøyde med å være i semifinalen og vi har en mulighet til å nå finalen. Vi vet at både Italia og Norge vil være en maksimal test og i en semifinale kan det bare være på den måten, sier Lopetegui.

Spania møter Norge 17:30 på lørdag i Petah Tikva.