LENZERHEIDE: Etter semifinaleheatet i fredagens Tour de Ski-åpning stakk Petter Northug til skogs. Han gikk aldri gjennom mixed-sonen for å prate med mediene.

Først senere på kvelden ga han kommentarer om Tour-starten, da utenfor den norske smøretraileren i serviceområdet på skistadion.

Petter Northug møtte pressen senere fredag kveld. Foto: Richard Sagen

Dette reagerer det internasjonale skiforbundet (FIS) på. Pressesjef i FIS, Michael Lamplot, bekrefter til svenske Expressen at han har vært i kontakt med den norske lagledelsen etter det som skjedde.

Risikerer straff

— Det stemmer at Northug aldri passerte mixed-sonen, og det må alle løpere gjøre. Om noen ikke gjør det, så prater vi med laget og ser til at det ikke skjer igjen, sier han til den svenske avisen, som spør om det kan bli aktuelt å straffe Northug.

— Som sagt, jeg har pratet med laget. Og det blir nok det vi gjør denne gangen. Men om noen igjen ikke følger regelverket så har vi mulighet til å gi straff. For eksempel bøter, sier Lamplot.

Adresseavisen var i dag i kontakt med den norske pressesjefen Gro Eide. Hun sier at hun har pratet med de norske løperne om saken.

Tok opp saken i går

— Petter var oppe i skogen for å gå seg ned. Han ventet da på beskjed om han var slått ut eller ikke. Deretter gikk han ned til smøretraileren og snakket med mediene. Dette handler ikke om at han ikke vil prate med mediene, sier hun til Adresseavisen.

- Tok dere opp saken i går kveld?

— Vi snakker alltid om det som har skjedd, og har også fokus på at alle løpere skal gå gjennom mixed-sonen. Dette skyldes ikke vond vilje i det hele tatt.

I godt humør

- Er det fare for at dette skjer igjen?

— Vi har ikke fokus på at slike ting skal skje igjen, og vi forholder oss til retningslinjene, sier Eide.

Hun hadde like før klokken 13 i dag ikke hørt noe om at Northug kan risikere bøter.

Northug var i godt humør da han pratet med Adresseavisen ved smøretraileren fredag kveld.

— Jeg skulle bare gå og forberede meg til neste heat. Det er greit å gå seg ned litt når vi skal gå tremil i morgen, kommenterte han.