Allerede senere lørdag kan Tour de Ski være kjørt om ikke alt klaffer for favorittene, mener landslagstrener Trond Nystad.

Følg tremila direkte her klokken 15

Trond Nystad er spent foran lørdagens tremil. Foto: METTE BUGGE

Da venter en 30 kilometer lang fellesstart i klassisk stil for mennenes del. Ut fra det som er skjedd hittil i sesongen holder Nystad Martin Johnsrud Sundby et hakk foran de øvrige. Den tanken ble ytterligere forsterket etter Sundbys 4.-plass på 1. etappen i sprint fri teknikk 1. nyttårsdag.

— Men Tour de Ski er noe særegent. Mennene starter rett etter at sola er gått ned, og det kan bli et vanskelig føre. Det blir et tøft skirenn i en tøff løype. Er man uheldig med dårlige ski kan Touren være kjørt allerede på denne etappen, sa landslagstreneren etter fredagens åpningsetappe.

En løype på 8 x 3,75 kilometer skal forseres i høyden.

— Lørdagen blir utslagsgivende. Det er tre mil med fire mellomsprinter og bonussekunder mot slutten. Totalt er det 75 bonussekunder å hente.

Fredag fikk han se at Norges tre største sammenlagthåp bli nummer tre (Finn-Hågen Krogh), fire (Martin Johnsrud Sundby) og sju (Petter Northug).

— Det ble en fin start med gode resultater. Det er mange som går bra. Finn er en bra allrounder, og Petter er heller ikke langt bak. Northug har alltid sagt at sprint tar på og at han blir sliten dagen etter. Jeg tror ikke det har noen negativ innflytelse at han ikke gikk til finalen, sa Nystad.

(©NTB)