Tutta er ikke redd for å bytte caddier, og i OL-sesongen gjør hun det igjen. Ny mann «på bagen», som det heter på golfspråket, er Duncan French. Unggutten har tidligere gått caddie for verdensstjerner som Christina Kim og Michelle Wie. Så sent som forrige sesong samarbeidet han med Wie, men ved nyttårstider ble avtalen avsluttet. Det hadde da vart siden 2013. French overtar bagen til Tutta.

Dette betyr at James Walton, som Tutta hadde da hun vant sin første major i 2007, er ute igjen. Nå ryker han faktisk ut for tredje gang etter et kort innhopp for syv år siden og permanent caddie siden 2014. I 2014 var det Walton selv som tok kontakt for å få jobben.

Nye ambisjoner på puttingen

Den andre forandringen gjenstår å se om kommer. Blir Tutta bedre på putting i OL-året?

— «Bollstrikingen» (de lange slagene) har alltid vært Tuttas styrke, men nå begynner puttingen å nærme seg, sier Jon Karlsen, toppidrettsansvarlig i Norges Golfforbund. Forrige måned hadde han samling med Team Norway i Florida, og Tutta fikk noen spesialøkter med puttetrening.

— Tutta var oppe i 20 timer puttetrening i uken, og det er mer enn før. Hun var faktisk blant de ti beste på putting på siste del av LPGA-touren i fjor ut fra caddiestatistikken, og den er mer nøyaktig enn den offisielle. Hun lå faktisk foran snittet på PGA (gutta), forteller Karlsen.

Innenfor to meter har du ikke «lov» til å bomme på mer enn én putt pr. runde. PÅ PGA var snittet 1,1, mens Tutta lå på 0,8. Mellom to og syv meter skal en tredjedel gå inn, mens fra lenger hold enn syv meter er det «krav» bare om to pr. turnering.

Mer aggressiv

Jon Karlsen er en av få i verden med doktorgrad i putting. Han har bedt Tutta om å bli mer aggressiv. Karlsen har tatt opp det kjente golfuttrykket «never up never in» med Norges beste spiler. Med andre ord: Kommer du ikke frem, går heller ikke ballen oppi hullet.

— Tutta skal bli mer aggressiv. Alle putter innenfor syv meter skal i hullet, eller forbi, sier mannen som gjerne blir kalt for puttingguruen. Han har tro på en sterk sesong for Oslo-jenta.

— Hun har ligget på 50-60 timer trening hver uke de siste fire ukene, og hun har også vært to turer over hos trener Butch Harmon (tidligere trener for Tiger Woods) i Las Vegas. Jeg synes det ser lovende ut, forteller Jon Karlsen.

Denne uken spiller Tutta LPGA-turneringen Coates Golf Championship hjemme i Florida. Så er det to ukers pause før touren flytter seg til Australia og Asia der det står tre turneringer på programmet.

— Det blir en spennende sesong der OL blir høydepunktet. Målet er medalje, sier Tutta i en pressemelding fra Norges Golfforbund. Verdensrankingen har ikke så høy prioritet i 2016. 14 millioner kroner ligger i premipotten i Ocala i Florida. Kanskje Tutta i dobbelt forstand kan putte seierspotten på to millioner i lomma?

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport her: