Det norske golftalentet Kristoffer Reitan (17) vant den store juniorturneringen Orange Bowl i Florida.

17-åringen er barnebarn av Rema-gründer Odd Reitan fra Trondheim. Odd Reitans sønn Magnus, som er direktør i Reitan Convenience og leder Narvesen og 7-Eleven, er Kristoffers far.

— Vanskeligste runde noensinne

På Tiger Woods' 40-årsdag sikret Reitan seieren, 24 år etter at Woods vant samme turnering i 1991. Med en avslutningsrunde på 70 slag endte Reitan på 279 (fem under par) etter å ha mestret vanskelige forhold med sjenerende vind gjennom hele turneringen.

— Det føles fantastisk. Dette var den vanskeligste golfrunden jeg har spilt. Det var mentalt utmattende å måtte holde følelsene under kontroll hele dagen, sa Reitan til turneringens nettsted.

Unngikk feil

— Jeg er spesielt fornøyd med at jeg unngikk å gjøre noe dumt, særlig mot slutten. Det var en fin opplevelse som forhåpentlig blir nyttig i framtiden.

Tittelforsvarer Joaquin Niemann fra Chile og belgiske Adrien Dumont de Chassart delte 2.-plassen, men de var fem slag bak nordmannen.

— Selv da jeg ledet med fem slag halvveis på runden, tenkte jeg at det var lang vei igjen til seier. Så fikk jeg tre bogeyer på rad, og ledelsen var nede i to slag. Heldigvis greide jeg birdie på 13. hull, og deretter følte jeg meg tryggere. Men det var først da jeg fant greenen på 17. hull at jeg følte at jeg hadde full kontroll, sa Reitan.

Albane Valenzuela fra Sveits vant kvinneklassen.

(100% Sport/NTB)