STILLE FØR STORMEN: En avslappet Erling Moe utenfor den gamle kiosken ved Moldes treningsfelt etter mandagens økt. Så stille og rolig blir det ikke i Istanbul torsdag. STILLE FØR STORMEN: En avslappet Erling Moe utenfor den gamle kiosken ved Moldes treningsfelt etter mandagens økt. Så stille og rolig blir det ikke i Istanbul torsdag. Foto: Per Tormod Nilsen

Molde-treneren: - Vi gleder oss vilt

MFK-trener Erling Moe har vridd bryteren over fra norsk eliteserie til Europaligaen for noen dager, og gleder seg vilt til  møtet med Fenerbahce i Istanbul torsdag.

MOLDE: – Det samme gjør spillerne. Kanskje blir det 40.000 på tribunene, det blir ei «heksegryte» og et luverleven uansett. Det er slike utfordringer og opplevelser som tenner spillerne våre ekstra, mener Molde-treneren.

Det tyrkiske storlaget er MFKs første motstander i gruppespillet i Europaligaen. Med stjerner som Robin van Persie og Nani som de største plakatnavnene.

Godt kartlagt

– Vi har naturligvis kartlagt Fenerbahce godt og vet hva som venter oss. Laget er fullspekket av særdeles gode enkeltspillere, og selvsagt blir dette en tøff oppgave for oss. Men MFKs nære europahistorie forteller at vi vanligvis vokser med slike utfordringer. Spillerne reiser til Tyrkia med stor selvtillit i bagasjen.

I den tyrkiske superligaen topper Fenerbahce tabellen med tre seirer og én uavgjort så langt i høst. Sist søndag ble det 1-0-seier på bortebane mot Kasimpasa, og den kampen så Petter Rudi ringside som Moldes utsendte.

Skadefri tropp

Etter mandagens treningsøkt på Lubbenes regner Erling Moe med å kunne velge spillere fra en så godt som skadefri tropp til Tyrkia-turen onsdag morgen.

– Det blir for tidlig for Fredrik Gulbrandsen, selv om han var med på deler av balltreninga i dag, men «Mush» er aktuell for troppen, slår Erling Moe fast.

«Mush» er altså Mushaga Bakenga, som gjorde comeback i andrelagskampen mot Kongsvinger mandag kveld etter akillesskaden han pådro seg før seriestart.

Tøff og tett kampperiode

Fire kamper på halvannen uke venter Molde-spillerne nå. Og ikke mot hvilke som helst lag, heller.

Etter torsdagens kamp mot Fenerbahce kommer «gullfeierende» Rosenborg til Aker stadion søndag. Trønderne skal for øvrig også ut på tur i forkant av helgas seriekamp, og møter franske St. Etienne i europaligaen torsdag kveld.

Neste onsdag skal MFK spille den utsatte seriekampen mot Strømsgodset i Drammen, og så venter ny krevende bortekamp mot tabelltoer Stabæk neste søndag.