Ble tomålshelt og røpet en hemmelighet

— Kanskje blir det en liten MFK-spiller, sier Ola Kamara.

SANDEFJORD: Ola Kamara har slitt med måltørke i eliteserien i over to måneder, men borte mot Sandefjord klaffet det endelig for den hardtarbeidende Molde-spissen. 25 minutter var spilt da han iskaldt løftet ballen over en utrusende keeper og i mål.

Kamara feiret med å putte ballen under drakta og plassere tommeltotten i munnen. En hyllest til samboeren som går svanger med deres første barn.

VIDEO: SE HØYDEPUNKT FRA KAMPEN ØVERST I SAKEN.

— Det er en gutt og han kommer etter planen i februar. Kanskje blir det en liten Molde-spiller, sier en blid og opplagt Kamara til Rbnett.

Fortsetter i Molde?

Etter fulltrefferen på hjemmebane, åpner han for å fortsette i Molde neste sesong. Spissen har i utgangspunktet en kontrakt som går ut etter denne sesongen.

— Han er skapt i Molde, og det kan godt hende han blir moldenser og, sier han.

Kamara scoret to mål i lørdagens kamp mot Sandefjord, og kunne fort endt opp med både tre og fire. Han ble også snytt for en klar straffe av dommer Trond Ivar Døvle, men heldigvis ble ikke situasjonen avgjørende for de blåhvite.

— Det var superdeilig å score igjen. Jeg har følt meg fresh og bra etter ferien, og tror jeg har hatt godt av hvilen. Før denne kampen hadde jeg en god følelse, sier han.

Om straffesituasjonen har han følgende å si:

— Jeg løper faktisk til siden der, men likevel tar han foten min. Det er klar straffe. Vi har spilt 22 kamper i år og har vært involvert i kanskje 25 straffesituasjoner. Ikke én gang har dommeren dømt i vår favør. Vi skulle kanskje hatt ti, sier han.

Høstform?

Etter kampen mot Sandefjord gjenstår det åtte eliteseriekamper, samt seks kamper i gruppespillet i Europa League. Etter en sesong hvor mye har gått på tverke, har spillerne nå muligheten til å rette opp noe av skaden.

— Det blir en spennende høst både i Europaligaen og i eliteserien. Jeg håper vi finner godfølelsen og presterer på det nivået jeg vet vi kan, sier Kamara.

Molde-trener Erling Moe var fornøyd med spillerne sine etter den solide borteseieren mot tabelljumbo Sandefjord. Ola Kamara scoret to av målene i 1. omgang, mens Etzaz Hussain og Mohamed Elyounoussi økte ledelsen etter hvilen.

— Det betyr mye at vi får med oss tre poeng. Guttene har jobbet knallbra i pausen, og de som har vært ute med landslag har kommet tilbake med positive opplevelser. Det klarte vi å ta med oss inn i kampen her i dag, sier han.

Uenig i rødkortet

Moe hadde ikke sett straffesituasjonen til Kamara godt nok til å kommentere hvorvidt det var feil eller riktig da han snakket med Rbnett lørdag, men han var ikke i tvil om situasjonen hvor Sander Svendsen ble utvist like før pause.

— Per Egil ble tatt på tilsvarende vis i 2. omgang, og da fikk ikke motspilleren gult engang. At Sander fikk direkte rødt synes jeg var knalltøft. Hvis man skal gi rødkort på de der, blir det "52 plukk opp" til slutt, sier Moe.

Til uka venter tøffere utfordringer for Molde, som innleder gruppespillet i Europaligaen med bortekamp mot tyrkiske Fenerbahce.