Med seieren tok Molde seg forbi Bodø/Glimt og klatret til 7.-plass. Det er seks poeng opp til Viking på bronseplass. Sandefjord står med sine 13 poeng på bunnen av tabellen.

– Det ble etter hvert pinlig. Vi gir Molde kampen i en orgie av feilpasninger når vi skal forsøke å sette dem under press. Vi må minimere risikoen i pasningene våre mot et kontringssterkt lag som Molde. Det klarte vi ikke, sa Sandefjord-trener Lars Bohinen.

Martin Andresen i aksjon for Sandefjord mot Molde Foto: Trond Reidar Teigen/NTB Scanpix

38 år gamle Martin Andresen åpnet forsiktig, men etter hvert som selvtilliten økte begynte han også å takle og vinne baller i kjent gammel stil. Da var det ikke mye som tydet på at det var gått nesten seks år siden sist han spilte en eliteseriekamp.Etter en time hadde veteranen fått nok og ble byttet ut med Mads Pedersen.

Det var gjestene som tok ledelsen etter 25 minutter. Til da hadde det vært lite som skilte lagene. Sandefjords sisteskanse Anders Gundersen var på en solid bærtur. Han forsøkte å bryte et langt framspill utenfor 16-meteren, men Ola Kamara var raskere og fikk vippet ballen i mål fra rundt 20 meter.

Kamara igjen

Hjemmelaget kom seg fra sjokket og svarte umiddelbart. Victor Demba Bindia har en farlig innleggsfot, og han var arkitekten bak innlegget da Erik Mjelde plutselig fikk ballen i beina foran Molde-målet. Noe senere fant Binda Kjell Rune Sellin, men headingen gikk rett på Ethan Horvath i Molde-målet.

Molde fortsatte å ligge litt lavt og satse på giftige kontringer. Unggutten Sander Svendsen fikk en gylden mulig på en kontring, men 18-åringen hadde ikke helt dagen og misset alene med Gundersen.

To minutter før pause skulle Molde lykkes. Kamara var frampå igjen og sendte gjestene i ledelsen på et frispark fra distanse som gikk via Sandefjord-muren og i mål.

På overtid i 1. omgang fikk Svendsen rødt kort etter å ha taklet Lars Grorud med knottene først.

Best med ti mann

I annen omgang måtte de ti Molde-spillerne satse mest defensivt, men laget klarte å spille seg til flere gode muligheter. Kamara følte seg snytt for en straffe da Gundersen syntes å ta beina hans og ikke ballen.

Flere mål til gjestene skulle det bli, for Molde spilte som om laget fortsatt hadde fullt mannskap. Etzaz Hussain fikk ballen inne i boksen og satte den kontrollert i mål til 3-1. Det var hans første mål for sesongen.

Molde ga seg ikke, og innbytter Mohamed Elyounoussi fikk muligheten til å score sitt tiende mål for sesongen. Han gjorde 4-1 i en situasjon der Sandefjord-spillerne ropte på offside.

Bindia fikk redusere til 2-4 i siste minutt etter et flott angrep.

– Det var en rotete 1. omgang. Da fikk vi ikke den flyten vi var ute etter, men det ble en strålende annenomgang hvor vi hadde ballen mye. Vi klarte å beholde roen og våget å ha vårt eget spill, sa Molde-trener Erling Moe til C More.