Etzaz Hussains mål sendte Molde videre til gruppespillet i Europa League. Etzaz Hussains mål sendte Molde videre til gruppespillet i Europa League. Foto: NTB scanpix

Molde drømmer om Europa League også neste år

Molde-treneren kommer ikke til å heie på Sarpsborg i cupfinalen

MOLDE (Rbnett): Dersom Molde kommer på fjerdeplass i eliteserien kan klubben få kvalifisering til Europa League neste år. Trener Erling Moe erkjenner at han fortsatt håper klubben får oppleve et nytt eventyr i Europa.

– Ja, det er jo en mulighet for at vi kan få kvalifisering. Men da må vi ta tre poeng i seriekampene jevnt og trutt framover, sier han.

Europa-håp: Trener Erling Moe ledet nylig Molde til gruppespill Europa League. I teorien kan klubben også få muligheten til å kvalifisere seg neste år. Foto: ERIK BIRKELAND

Moldes sjanser ligger i at et medaljelag (et lag som allerede har kvalifisert seg til europacup gjennom å ta sølv eller bronse i serien) vinner cupen, i så fall tilfaller den siste plassen laget som blir nummer fire i serien.

Følgende garanterer plass i europacupen for norske lag:

  • Å være blant de tre beste i serien eller cupmester.
  • Tidligere kunne også en tapende cupfinalist få plass i Europa League dersom cupvinner samtidig var seriemester og dermed kvalifisert for Champions League. Denne ordningen er nå borte slik at tap i en cupfinale uansett ikke gir noen plass i europacupene.
  • Er cupvinner samtidig nummer en, to eller tre i serien, går den siste Europa League-plassen til nummer fire i serien.

Rosenborg møter Stabæk hjemme, mens Viking tar imot Sarpsborg i den andre semifinalen i cupen. De tre førstnevnte er også de tre øverste lagene i serien per nå.

– Vi har ni kamper igjen og kan klatre på tabellen. Men da må vi starte jobben mot Sandefjord lørdag og fortsette mot Rosenborg, Strømsgodset og Stabæk. Dette blir en helt avgjørende periode for oss. Etter disse fire kampene vet vi om det er realistisk å kjempe om en plassering som kan gi Europa-kvalifisering neste år, sier Moe.

Molde har 31 poeng, mens Odd innehar fjerdeplassen med 38. MFK har én kamp mindre spilt på grunn av hengekampen mot Strømsgodset, som nå har 36 poeng på femteplass.

Treneren understreker at MFK ikke på noen måte tar lett på lørdagens bortekamp.

– Det er noen lag som kjemper for å overleve og for dem er hver eneste kamp nå som en cupfinale. Sandefjord er ett av disse lagene, og vi forventer en knalltøff oppgave. Men vi har stor selvtillit i troppen vår nå og skal være gode nok til å ta tre poeng, sier Erling Moe.