Terry ble fratatt bindet for et drøyt år siden etter avsløringen av hans forhold til landslagskollega Wayne Bridges tidligere kjæreste.

I helgen bekreftet Capello at han mener Terry har lært av sine feil, og at Chelsea-stopperen er tilbake som kaptein i EM-kvalifiseringskampen mot Wales kommende helg.

Terry ble utnevnt til kaptein av daværende landslagssjef Steve McClaren i 2006. Capello eksperimenterte med ulike kapteiner i begynnelsen av sin tid i jobben, men ga vervet til Terry i august 2008. Rio Ferdinand har vært kaptein det siste året, men han er ute med skade.

– Terry er den største personligheten i laget, og han er en ledertype. Jeg har besluttet at ett års straff er nok, og han skal igjen være permanent landslagskaptein, sa Capello.

Han sa at han opprinnelig aktet å vente til dagen før Wales-kampen med å offentliggjøre det, men at Ferdinands forfall gjorde det naturlig å gjøre det allerede nå.

Capello sa også at han ikke likte måten kapteinsbindet ble gitt fra spiller til spiller etter at Frank Lampard ble byttet ut mot Danmark forrige måned.

Ferdinand skal fortsette som visekaptein, mens Steven Gerrard er tredjevalg. (©NTB)