John Mensah of Sunderland is sent off by referee Kevin Friend--------------------Greig Cowie / BPIBarclays Premier LeagueSunderland v Liverpool20 March 2011Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Digitalsport

Med tre poeng på Stadium of Light kan Kenny Dalglish slå seg selv på brystet. Han tok over laget like over nyttår og har hatt suksess. I 2011 har Liverpool nå plukket 23 ligapoeng, det er kun to færre enn Manchester United som topper "2011-tabellen".

Dalglish tok også sin ligaseier nummer 250 som manager i England.

Statistikksenter Premier League:

Ble taklet utenfor

Mot Sunderland var Liverpool litt heldig. Spesielt med den første scoringen. John Mensah feilberegnet et oppspill og Jay Spearing snappet ballen. Sunderland-spilleren taklet unggutten bakfra, men TV-bildene viste at forseelsen skjedde like utenfor 16-meteren. Dommer Kevin Friend pekte imidlertid på straffemerket og ga Mensah det gule.

Der var Dirk Kuyt sikker som banken og satte inn 1-0 ti minutter før pause.

— Det kan være at vi hadde flaks angående det straffesparket, men jeg synes likevel vi fortjente å vinne kampen, sa Kenny Dalglish til engelsk presse.

DOBBEL GLEDE: Lucas Leiva fikk en sønn i går, og Liverpool-spillerne feiret med brasilianeren etter Dirk Kuyts straffemål i første omgang. (Foto: Digitalsport) Luis Suárez var frisk og kvikk for Anfield-laget. Det er tydelig at uruguayaneren er ivrig på å vise seg frem for sin nye klubb. Samtidig ble den tidligere Ajax-spilleren rasende da han ikke fikk ballen av sin nye spisskollega Andy Carroll.

Steve Bruce fikk også utfordringer i den første omgangen da både Sulley Muntari og Kieran Richardson måtte av banen med skader.

Liverpools manager er nå spent på hvordan samarbeidet til de to spissene vil utvikle seg. Han mener det han fikk se søndag var positivt.

— De to som vi hentet inn i januar spilte sammen for første gang i dag og de viste veldig lovende signaler. Andy har gjort en kraftanstrengelse med å spille i 90 minutter på torsdag og nye 70 i dag. Luis bidro med en flott scoring og ser ut som en god spiller. Sammen viste de oss noe av hva vi kan se fram til. Vi ønsker ikke å gi noe tidspunkt for når de skal fungere for fullt sammen, det må bli som det blir, men det var lovende, oppsummerer Dalglish.

Suárez puttet

I andre omgang var det gjestene som hadde initiativet. Smått utrolig var det at Andy Carroll enda ikke har scoret i Liverpool-trøyen. Før ti minutter var unnagjort hadde han headet fra fem meter og kommet alene med keeper Mignolet uten resultat.

En døv periode i midten av andre omgang ble avløst av dramtikk da timeglasset var i ferd med å renne ut.

Først gikk Gyan i bakken inne i feltet i en duell med Agger. Han fikk ikke straffespark. Så kom kampens andre mål.

Suárez scoret i debuten for Liverpool, etter tre målløse kamper kom endelig mål nummer to. Fra spiss og nesten død vinkel, forserte spissen langs dødlinjen og banket ballen i keeperhjørnet. Målvakten ventet nok et innlegg, uansett; frekt og lekkert av den ambisiøse spilleren.

Åtte minutter før full tid ble ydmykelsen komplett for Sunderland og John Mensah. Gule Mensah kom altfor sent inn i en duell med målscorer Suárez og da var dusjen neste. Dommeren dro opp det røde.

Liverpool har ennå et stykke opp til toppen av tabellen, men ligger nå som nummer seks. Fire poeng opp til Tottenham på plassen foran. Sunderland er på 9.plass med 38 poeng.

Også en oppreisning for Liverpool etter den skuffende Europa-exiten forrige torsdag.

- Torsdagen var en skuffelse, men det viser bare hvor mye stolthet de legger i sin egen innsats, og den respekten de har for klubben og supporterne, avslutter Dalglish.