ALFHEIM: Det ble en emosjonell kveld for Zdenek Ondrasek da tsjekkeren kom seg ut av måltørken og scoret to mål i 3-1-seieren mot Bodø/Glimt søndag. Han sørget dermed for at TIL også er en eliteserieklubb i 2016. Ondraseks kontrakt med TIL går ut 31. desemeber 2015. Sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen, sier det vil bli vanskelig å bli enig om en ny avtale, men at TIL likevel skal ha en dialog med Ondrasek.

– Vi har blitt enig om at vi skal ha oss en god prat. Bildet der er at det kan bli vanskelig uansett, men vi skal i hvert fall ha oss en runde og en god prat sammen, sier Johansen til iTromsø.

Ondraseks agent, Emil Kovarovic, tror det er lurt at tsjekkeren skifter beite.

– Jeg tror det vil være godt for Zdenek å få en forandring. Han har vært fire sesonger i en klubb og det er lang tid. Jeg tror han kan finne seg et sterkere lag eller kanskje en sterkere liga. Skandinavia er også kanskje en mulighet. Jeg har ikke snakket med Svein-Morten på lang tid, sier Kovarovic til iTromsø.

– Zdenek trenger ny motivasjon, legger han til.

Sier aldri ”nei”

Agenten avviser likevel ikke at det kan bli mer TIL-spill.

– Jeg sier aldri ”nei”. Jeg har ikke snakket med noen fra Tromsø de to-tre siste månedene. Zdenek sa de har snakket litt sammen, men jeg tror det vil være bedre for han å bytte klubb. Men alt kan skje, sier Kovarovic.

Og skal vi tro agenten er det klubber fra mange land som har vist interesse for spilleren som har scoret ni mål i årets eliteserie.

– Italia, England, Tyskland, Skottland, Hellas, Polen, hevder agenten.

– Det er flere land, så vi får se. Om to-tre uker vil jeg vite mer og hva de kan tilby hvis det blir noe konkret. Jeg har snakket med mange klubber som har sjekket situasjonen, fortsetter han.

TIL takket i sommer nei til et bud fra Serie B-klubben Bari. Det kom også et tilbud fra en russisk klubb som 26-åringen takket nei til.

Flere spillere

TIL har for øvrig flere spillere på utgående kontrakter, som Pål Vestly Heigre, Remi Johansen, Marin Orsulic og Lars-Gunnar Johnsen. Sportssjefen tviler på at det kommer noen avklaringer denne uken.

– Vi kan være mer konkret nå som divisjonsstatus er avklart og det gjør jobben vår enklere. Vi har jobbet over tid med en kabal for spillerstall til neste år og kan fortsette arbeidet der. Men nå kan prosessen gå fortere og bedre, nå som vi vet at vi er oppe, sier Johansen.