Spain's national team coach Luis Aragones before friendly match, March 26, 2008. (ALTERPHOTOS/Alvaro Hernandez) Foto: Alvaro Hernandez

KAMPEN DIREKTE 20.45: Russland – Spania

Det er bare timer igjen til russerne kommer til å ofre det de har for å revansjere 1-4-tapet for nettopp Spania i åpningsrunden.

Det etter å ha kommet fra en overbevisende kvartfinaleseier over Nederland (3-1), mens Spania kom seg videre etter straffer mot Italia.

Man skal ikke undervurdere ringreven Luis Aragones — den mannen har nok planen klar i forhold til russerne.

Likevel hadde den 69 år gamle treneren et noe annet fokus på pressekonferansen kvelden før oppgjøret. Spanjolene står nemlig oppført som bortelag i semifinalen, og må dermed trekke ut av de vante, røde trøyene.

– For å være helt ærlig, liker jeg ikke den gule bortedrakten. Overhodet ikke, sa Aragones, til latter blant de frammøtte.

– Så lenge jeg selv slipper å bruke den, får det gå. Men den er jo ikke gul en gang. Draktene minner mer om en slags sennep, forklarte han videre.

– Spissene må løpe

I den første kampen lagene møttes, manglet russerne sin nummer ti, Andrej Arsjavin, på grunn av karantene. I kveld er mannen som nå er ønsket i Barcelona tilbake på banen. Uten at Aragones vil gjøre noe spesielt med akkurat det:

– Vi kommer ikke til å punktmarkere Arsjavin. Til det har russerne for mange andre spillere som også kan gjøre ting på egen hånd, mente han onsdag kveld.

– Samtidig må vi løpe mer. Spesielt spissene (David Villa og Fernando Torres) må begynne å presse forsvarerne, slik at vi kan vinne ballen høyt. Det holder ikke bare å løpe ved siden av dem, sa Aragones.

Midtstopperkjempe ute

Torres og Villa er imidlertid russernes største bekymring før kampen. For med midtstopper Denis Kolodin (han med skuddfoten) og midtbanemann Dmitiri Torinski (scoret mot Nederland) ute med karantene, må det gjøres rokeringer i kveld.

– Vi begikk en dødssynd mot Spania sist, sa russernes keeper Akinfeev i går.

– Vi lot Torres og Villa få rom å boltre seg i. Slik "ga" vi dem også tre av målene, fortsatte han.

Samtidig mente keeperen at lagets evne til å komme tilbake nå har gitt spillerne økt selvtillit før kampen.

– Se på grekerne, hvordan de responderte på tapet for Sverige i åpningskampen (røk ut i gruppespillet). I stedet klarte vi å kjempe oss tilbake, noe som har vært psykologisk viktig. Vi trodde vel ærlig talt ikke at vi skulle komme tilbake med tre seire etter 1-4-smellen, sa han.

Kun Sychev igjen

Klokken 20.45 er Akinfeev og co klare for semifinale i Wien, for første gang i russernes historie (etter Sovjet-tiden). Med et lag som kun har spissen Dmitri Sychev igjen fra laget som tapte 0-1 for Spania i EM for fire år siden, og er dermed EMs minst rutinerte.

Det mot et spansk lag som ikke har spilt semifinale siden 1984, men som i hjemlandet karakteriseres som "vinnere i en landslagshistorie med mange tapere".

Og som må spille i sennepsgult. Til landslagssjef Aragones store frustrasjon.

PS! Det er varmt og lettskyet i Wien, og lite ser ut til å kunne endre dette i tiden fram mot kampstart. Men alle som har vært her noen dager, vet hvor vanvittig fort det kan endre seg. For øyeblikket tordner det i Østerrikes hovedstad.

Så gjenstår det å se om det voldsomme uværet som kom inn over byen i går rundt klokken 22.00 holder seg unna i kveld, eller ikke.