– Før kampen mellom Russland og Nederland sa min mann: "Hvis vi kommer til semifinalen, så kaller vi sønnen vår for Guus".

Det er den høygravide Natasja Prokurjasjkova som forteller om EM-tilstandene i Russland til avisen Kosomolskaja Pravda (KP).

Mannens kamerater mente at sønnen kom til å få det vanskelig med et slikt uvanlig navn i Russland, men barnefaren var ikke i tvil.

– Hiddink har gjort mye for Russland, så vår Guus kommer til å bli et forbilde. Og når han vokser til, skal han selvfølgelig begynne å spille fotball.

Zoo-helt

Hvis lille Guus tar en tur i dyrehagen i Volgograd, vil han få treffe to andre som nettopp har blitt oppkalt etter Russlands fotballhelter, de nyfødte gaupeungene Arsjavin og Pavljusjenko.

Hele landet har fullstendig tatt av de siste ukene, og i dag lanserte KP forslaget om å kjøpe med seg Tivoli stadion, der Russland slo ut svenskene og kvalifiserte seg til kvartfinalen, hjem til Russland. Tivoli stadion i Innsbruck er en midlertidig stadion som ble satt opp for EM, og prisen skal være 5 millioner euro, rundt 40 millioner kroner.

Gir hjerteråd

Avisen kommer med råd om hvordan en bør forberede seg for å unngå hjerteinfarkt under og etter kveldens kamp. I tillegg til å sørge for at alle nødvendige hjertemedisiner er i hus, anbefaler de å trykke tommeltott mot lillefinger når det er på det mest spennende og forberede seg mentalt ved å gå gjennom alle mulige resultater, og hvilke reaksjoner de vil gi, før kampen begynner.

Alkoforbud

De aller fleste i Russland gleder seg til kveldens semifinale mot Spania, men ikke alle. Myndighetene i Moskva har innført et forbud mot å selge alkohol og andre drikkevarer på glassflasker før og under kampen. Bilistene som bor og parkerer i sentrum tar også sine forholdsregler. Forsikringsselskapene har fått stor tilstrømning av folk som vil ha kasko på bilene sine, i tilfelle Russland skulle tape. Noen gjentagelse på det som skjedde i 2002, er det ingen som ønsker. Da ble VM-kampen mellom Japan og Russland vist på storskjerm nær den Røde plass i Moskva. Resultatet ble russisk tap, rundt 100 mennesker ble skadet og én ble drept. I tillegg fikk bygninger og biler i nærheten store skader.