Mike Finn-Kelcey / Back Page ImagesEuropean Championship Qualifying Group EEngland v Russia12th September, 2007Russia coach Guus Hiddink--------------------Jed Leicester +44 7967091226Javier Garcia +44 7887794393info@backpageimages.comhttp://backpageimages.com/

Der det var relativt folketomt i de aller første pressekonferanse til Russland i starten av mesterskapet, var presserommet i Wien overfylt da Guus Hiddink kom med sine siste uttalelser før semifinaelmøtet med Spania torsdag.

For måten Russland har vokst inn i turneringen på – etter det stygge 1-4-tapet for nettopp Spania i åpningen, har skapt enorm interesse i hele Europa.

Og blant spørsmålene fra journalister fra alle andre land enn nettopp Russland (stjernespiller Arsjavins koblinger til England og Spania, spissen Pavlyusjenkos kobling til Celtic), ble Hiddink spurt om trenerrival Luis Aragones.

– Må ha respekt for det

Nå er det kjent at 69 år gamle Aragones (70 i juli) begynner på et nytt fotballeventyr etter EM. Han tar over klubben Hiddink startet sin karriere utenfor Nederland i, tyrkiske Fenerbache.

– Det er bare å ta av seg hatten for gnisten Aragones har. Om jeg blir 70, som jeg selvfølgelig håper, kommer jeg nok ikke til å ha overskuddet som skal til for å trene en toppklubb. Man må ha respekt for det, sa Hiddink.

– Terpet forsvarsspillet

Den nederlandske treneren snakket videre om hvordan russerne nå skal klare å revansjere tapet fra åpningskampen.

– I morgen møtes to lag som begge vil spille teknisk, fin fotball. Det gjør at utfallet blir meget vanskelig å spå. Men til forskjell fra sist, hvor vi ga spanjolene for store rom, har vi terpet forsvarsspillet. Nå gjelder det å holde seg på dette nivået, forklarte han.

– Det er stor interesse rundt mange av spillerne dine. Klarer de å holde konsentrasjonen?

– Det er bra at det er interesse. Det sier at vi har spilt bra. Jeg vet ikke hva slags historier spillerne får høre, og heller ikke om agentene deres ringer. Men jeg er helt sikker på at de klarer å konsentrere seg rundt det viktigste – fotballen — og at dette ikke påvirker dem i morgen, sa Hiddink.

Før han tuslet ut på et Ernst Happel Stadion i over 30 varmegrader, for å gjøre de siste forberedelsene til kampen.

Tett fulgt av et langt større pressekorps enn nederlenderen hadde vært vant til fra tidligere i turneringen.