Ifølge den svenske TV-kanalen SVT kommer regjeringen i Sverige ikke til å støtte en søknad om å få arrangere OL i 2022. Dermed ser det ut til at Oslo får en konkurrent mindre.

— Ikke falske forhåpninger

Idrettsministeren i Sverige synes at OL blir for dyrt.

– Regjeringen er positiv til at store konkurranser arrangeres i Sverige. Men vi kan allerede nå konstatere at et OL ville krevd skattemidler for 10 milliarder kroner eller mer. De pengene må tas fra andre formål, for eksempel jobb, skole og omsorg, sier idrettsminister Lena Adelsohn Liljeroth ifølge SVT.

– Derfor synes vi at det ville være feil å gi falske forhåpninger om statlige garantier for et vinter-OL med tanke på de store kostnader som olympiske leker fører med seg, sier hun.

Oslo venter på svar fra den norske regjeringen, men er høyaktuell som kandidat når søknadsfristen til Den internasjonale olympiske komite (IOC) går ut 14. november.

Stjørdal. Glede etter avstemningsresultatet 142 for og 15 imot. Eli Grimsby blir sjef for OL-søknaden. Hun får permisjon som direktør i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune. FOTO: METTE BUGGE Foto: Mette Bugge

Oslo-sjef Eli Grimsby sier dette om at Sverige neppe blir en konkurrent:

– Jeg tenker at vi har et veldig godt konsept som vil stå sterkt i en internasjonal konkurranse. Om det er konkurrenter fra Sverige, Tyskland eller Ukraina, så må vi fokusere på oss selv og være sikre på at vi har et vinnerkonsept, sier hun.

Tyskland

Sverige er trolig ute av dansen, og det er også Sveits og Davos etter en folkeavstemning.

– Per i dag; hvem ser du på som Oslos største konkurrent?

– München står klarest frem. De hadde et sterkt konsept forrige gang. Men først i november vet vi endelig hvem som søker, sier Eli Grimsby.