KONGSVINGER KNIGHTS – STAVANGER OILERS 1-8 (1-2, 0-1, 0-5)

KONGSHALLEN (Aftenbladet): Ruben Smith spilte tirsdag kveld sin andre kamp fra start i årets Get-liga.

Målvakten har slitt med slitasjeskade i hoften i mange år, men smertene har likevel vært på et slikt nivå at han har klart å spille med det. I sommer ble det imidlertid verre enn noen gang. Så ille at det ble vanskelig å både trene og spille kamper.

Gjennom høsten har han hvilt fra istrening og samtidig trent spesifikt på styrkerommet for å bli bedre i hoften. Det har fungert.

Smith fikk sine første minutter for året mot Manglerud Star torsdag 22. oktober, og spilte hele kampen mot Lillehammer tre dager senere.

For halvannen uke siden var han hos spesialist i Bergen for å undersøke hoften videre. På spørsmål om hva utfallet av undersøkelsen ble, svarer Smith følgende:

— Jeg vet ikke hvor mye jeg har lyst til å gå ut med egentlig. Men nå er jeg her og spiller. Jeg føler meg nokså bra, og føler at jeg er på et nivå hvor jeg kan spille og hjelpe laget til å vinne. Jeg behersker hoften og skaden. Jeg slet med dette i sluttspillet i vår også. Jeg føler meg ikke noe verre nå, sier Smith.

— Vi får se hvordan det går gjennom sesongen, etter litt belastning og slikt. Men jeg har ingen betenkninger med å gå utpå isen for å spille kamp nå, sier Smith.

Oilers er klare på at de behøver å hente inn en ny målvakt om Smith ikke skulle klare å fullføre sesongen. De har gjennom alle Thoresens år lyktes med en modell hvor de har to gode keepere. Det vil ikke bli endret på nå.

- Er det bestemt at du nå spiller ut sesongen og eventuelt opererer da?

— Ja, jeg spiller hvert fall ut sesongen. Nå er ikke hoften noe jeg vil bruke energi på. Nå spiller jeg. Jeg er klar. Jeg vil flytte fokus vekk fra at jeg er skadet. Jeg er spilleklar. Jeg fokuserer nå på det jeg skal gjøre: Bidra i laget med å stoppe pucker, sier Ruben Smith.

Stavanger Oilers slet mot bunnlaget Kongsvinger Knights i to perioder tirsdag kveld.

Vertene sjokkåpnet og tok ledelsen i første periode.

Mot slutten av periode maktet Oilers å snu kampen etter to vakre scoringer av Andy Sertich og Rudolfs Balcers.

Til slutt med det komfortable 8-1 til Oilers.