Morgentreningen er gjennomført og vi står utenfor Mercedes-Benz Arena og venter på å ta oss til hotellet. Man skulle tro at det ikke skulle være en stor utfordring, i en millionby som Berlin, å få tak i en buss som kan frakte oss til hotellet.

Det har seg sånn at så godt som alle bussene i hele Berlin er opptatt med å ta imot alle flyktningene som ønsker å få et bedre liv i Tyskland. Det er noe vi må respektere, for oss medførte det bare at vi måtte dele oss opp i taxier hvor sjåførenes hovedegenskap absolutt ikke var punktlighet.

Storhamar møter i dag Salzburg i CHL. Vi krysset veier på Gardermoen i går før de fløy videre til München for så å ta buss til Salzburg. Også de ble forestilt noen utfordringer på grunn av flyktningkatastrofen som pågår. Den østerrikske grensen er stengt og det var derfor uvisst hvordan eller hvor lang tid det kom til å ta for å krysse grensen mellom Østerrike og Tyskland.

Kampen i kveld går altså i Mercedes-Benz Arena, en flerbrukshall som kostet over 200 millioner euro å bygge. Den huser 14.200 galne tyskere. Det blir nok ikke like mange i dag, men for to dager siden hadde Berlin 12.000 tilskuere på seriekamp.

DEL på søndag, CHL på tirsdag, og på torsdag, fredag, lørdag og søndag er det visst U2 som skal disponere arenaen for å underholde. Arenaen ligger ca hundre meter fra berlinmuren, på østsiden, og er en moderne perle som skiller seg ut i resten av landskapet som preges av blokker. Uttrykket østblokken gir plutselig mening, spot on.

foto
SMITH-BLOGG.jpg

En klassisk tabbe når vi reiser i dress er at man pakker sivilt tøy til å ha på hotellet, men at man glemmer å pakke sivile sko. Ingen krise, men det er alltid til de andres fornøyelse når noen kommer i joggebukse og dressko, evt shorts og dressko. Det er stort sett én som glemmer det hver gang. Denne gangen var det junioren Simen "Krabbe" Talge som tuslet inn på frokosten og var så pen i skotøyet.Oilers har i den siste tiden utviklet en app. Den ble utgitt i dag og kommer til å inneholde kalender, spillertropp, historie, tabell og en sammensetning av Oilers sine sosiale medier. Jeg hørte også snakk om en app hvor sesongkortholdere kunne enkelt gi beskjed via appen dersom de ikke skulle bruke setene sine, slik at setene kunne selges på nytt for så å unngå tomme seter på kampene. Jeg vet ikke om denne oilers-appen inneholder dette eller om det blir en egen app, men last ihvertfall ned den nye appen og sjekk den ut.

Nå må jeg avslutte og få meg en powernap før kveldens batalje. Jeg forstod at oppmøte av tilreisende fra Stavanger var opp mot 100 stykk, så jeg håper at vi kan gi dem litt valuta for pengene. Kom igjen gutta, ut og kjør.

Lad opp til kamp med mer Oilers-stoff: