Og Nilsen fastslår at Brann får en veldig tøff kamp i Ålesund.

– De var gode da de slo Stabæk 1-0, men de var ikke gode i Haugesund helga etter. Men slik er sesongstarten, det varierer veldig i prestasjoner. Men det skal jeg si – jeg vil være strålende fornøyd om vi tar ett poeng i Ålesund.

Brann har åpnet oppløftende, selv om de har poenget mindre enn AaFK så langt. Men uavgjort borte mot Strømsgodset og poengdeling også hjemme mot Odd sier Nilsen seg fornøyd med.

– Vi har møtt to av de antatte topplagene i våre to første kamper, og at vi er ubeseiret etter de to kampene er over våre forventninger. Men vi har en lang veg å gå, vi er nyopprykket og husk at det var så vidt vi klarte å komme oss opp fra 1. divisjon.

– Har du klart å omforme Brann til å bli et arbeidslag?

Snakker om Brann

– Njaaa, det vet jeg ikke. Vi snakker om Brann, sant? Foreløpig er vi ikke der vi var for en del år siden, klubben har vært i NFFs «røde sone» i årevis, og de siste sesongene har vært en evig kamp. Men jeg vil hevde at vi er på veg mot bedre tider, og vi tar små steg hele tiden, sier Nilsen.

I Bergen har Nilsen høstet mye kritikk fordi hans sønn Sivert Heltne Nilsen har vært fast på laget. En del patrioter har ment at det er pappas fortjeneste at Sivert har spilt.

Men i de to seriekampene i år har Sivert storspilt som defensivt anker på Brann, og kritikken har stilnet.

Prestert godt

– Det hjelper både meg og Sivert veldig at han har prestert godt til nå i år. Det er en komplisert greie dette her, det ser både jeg, Sivert og alle andre. Og dersom misnøyen mot at Sivert skulle spille på laget hadde bredt seg til spillergruppa, så hadde jeg mistet garderoben. Og da hadde jeg vært ferdig! Men så langt fortjener Sivert å spille ut fra det han har prestert, og det er vi alle happy med, sier han.

I vinter ble Nilsen rett og slett overkjørt av en stor SUV da han lå og solet seg på Brann treningsleir i USA. Mirakuløst nok unngikk han store indre skader.

– Det gikk noen ribbein, og i ettertid har jeg hatt litt småtrøbbel. Men nå er jeg helt OK, og gleder meg til å komme til Ålesund. Vi skal gjøre alt for å fortsatt være ubeseiret etter den kampen, men vi vet at dette blir en utrolig tøff kamp for oss, sier Brann-treneren.