Midt i januar fikk Kasper Skaanes (21) skulderen ut av ledd på Branns trening. Når kalenderen snart snus til april, er han tilbake. For fullt.

— Jeg er helt frisk. Skulderen holder meg ikke tilbake når jeg spiller fotball. Så alt er som det skal – og jeg er spilleklar, sier Skaanes.

Andre påskedag trente han med laget på Nymark. Tredje serierunde, bortekampen mot Aalesund, er en snau uke unna. Der ønsker Skaanes å spille en rolle.

— Den siste tiden har jeg spilt mye fotball. Så nå er jeg klar til å kjempe om en plass på laget, sier Skaanes.

- Allerede mot Aalesund?

— Ja. Lars Arne (Nilsen, trener) må gjøre sitt valg, men jeg er klar til å spille.

OPPTRENINGEN: Dette bildet illustrerer mye av Kasper Skaanes' start på 2016. Alene i styrkerommet. Foto: Rune Sævig

Skaanes er også meget klar over at etablerte seniorspillere kan havne utenfor kamptroppene i Brann nå. Kun 18 mann får være med til kampene. Et millionkjøp som spissen Steffen Lie Skålevik (23), har allerede opplevd å bli vraket i år.— Det blir en skuffelse om jeg ikke kommer med i troppen. Jeg er frisk nå, da holder ingenting meg tilbake. Men Lars Arne bestemmer hva han vil, om det er å starte med meg, ha meg på benken eller la meg være hjemme, sier Skaanes.

Fordelen og ulempene

En som i motsetning til Skaanes ikke var helt frisk mandag, var nettopp Lars Arne Nilsen. Branns trener var borte fra treningsfeltet grunnet sykdom, en skjebne han delte med spiss Jakob Orlov. Med Nilsen utilgjengelig kommenterer assistenttrener Kenneth Mikkelsen situasjonen til Skaanes.

— Kasper har fordelen av å kunne spille på flere steder, både indreløper og kant. Nå er han selvsagt rusten, fordi han har vært ute lenge og spilt lite. Likevel har han meldt seg på, så får vi se kamp for kamp fremover, sier Mikkelsen.

Og treneren understreker at det er tøft å kjempe seg inn på et Brann-lag som ikke har tapt i år.

— Det er jo sånn vi ønsker å ha det, Konkurransen er hard, også fordi vi har få skader på spillerne nå. En ting er startelleveren, det er også en kamp for å bli tatt ut i troppen til kampene. Vi trenere plukker ut de spillerne vi mener gir oss størst sjanse til å vinne, sier Mikkelsen.

Han forteller Brann-apparatet er godt fornøyde med jobben Skaanes har gjort, men at karen som er oppvokst et par cornere fra Stadion trenger kamptrening.

- Det er ikke så enkelt å få kamptrening nå?

— Nei, ikke så lenge 2.-laget ikke har startet sesongen i 3. divisjon. For flere spillere kan det bli litt få kamper i denne perioden. Sånn er det hvert år, på samme måte som vi vet at skader og karantener kan gjøre at spillere plutselig kan bli kastet ut i det på A-laget, sier Mikkelsen.

Tenker ikke på skaden

Skaanes sier han trodde skulderskaden ville prege ham også etter at han ble frisk. At han ville ha skaden i bakhodet på vei inn i kroppstaklinger og tøffe dueller.

— Men etter at jeg ble erklært frisk har jeg tenkt overraskende lite på det. Dette har gått fint, sier Skaanes.

Han måtte være hjemme i Bergen mens lagkameratene dro på treningsleir til USA i vinter. Noen av timene i ensomhet – i treningsrommet og på kunstgresset – var seige å komme gjennom. Men opptreningen ble god, Skaanes sluntret ikke unna, og det får han nå betalt for.

— Løpsmessig skal jeg være i ganske god form, sier Skaanes og smiler.

Til nå har han spilt én fotballkamp: For Branns juniorlag. Han håper på mange flere veldig snart.

  • Har du hørt Ballspark-podkasten?