HER SKJEDDE ULYKKEN: Bak disse murene lå Lars Arne Nilsen og solte seg da ulykken skjedde. Foto: Øystein Vik

BRADENTON (bt.no): — Det er nesten helt utrolig at noe med så stor energi kan gi så liten skade, oppsummerer Branns lege Arne Instebø.

Brann-trener Lars Arne Nilsen er nå skrevet ut av sykehuset i Florida. Det bekrefter Brann. At det skulle skje så kort tid etter ulykken, synes klubblegen er oppsiktsvekkende.

Han var blant de første på stedet, da Brann-trener Lars Arne Nilsen ble overkjørt av en SUV mens han solte seg tirsdag kveld norsk tid. Like etter ulykken ble legen kontaktet av Fredrik Haugen, og rundt et minutt senere var han på plass med hjertestarter.

På ulykkesstedet så han at Nilsen var ved bevissthet og hadde pust, men skjønte likevel at situasjonen kunne være alvorlig. For over brystet, nedre del av bekkenet og lårene hadde Nilsen markerte hjulspor. Instebø mener det så ut som han var blitt overkjørt av to dekk. Ett forhjul og ett bakhjul.

— Pusten var grei og bevisstheten var til stede da jeg kom. Han lå på gresset, forteller Instebø.

- Gresset kan ha vært livreddende

Og nettopp dét kan ha vært helt avgjørende. Hadde Nilsen nytt solen på et hardere underlag, tror Instebø at ulykken kunne fått langt mer alvorlige konsekvenser.

— At han lå på gresset var gunstig. Hvis han hadde ligget på asfalt, hadde ikke dette gått bra, sier Instebø, og forklarer hvorfor han tror at Nilsen slapp unna ulykken uten varige mén.

HER SKJEDDE ULYKKEN: Bak disse murene lå Lars Arne Nilsen og solte seg da ulykken skjedde. Foto: Øystein Vik

— Dekkene på bilen var brede, slik at trykket ble fordelt. I tillegg ble han reddet av et mykt underlag og at han er en kar som tar godt vare på kroppen sin.Instebø forteller at undersøkelsene, som er gjort på sykehuset, sier at skadene Nilsen pådro seg kun er av overflatisk karakter.

— Han har ingen brudd eller skader på indre organer. Det eneste som plager ham er smerter, men de vil forsvinne, sier legen.

Roser utrykningstjenesten

Da hadde han skaffet seg oversikt over situasjonen på gressplenen, skjønte han at det var viktig å handle raskt. Han ropte umiddelbart til Vadim Demidov, som fikk beskjed om å ringe etter ambulansen.

Rundt to minutter senere var brannvesenet på plass. Så gikk det nye to minutter før ambulansen kom til ulykkesstedet.

— Responstiden var imponerende. I slike situasjoner, hvor man ikke vet hvilke skader han har på innsiden av kroppen, er det utrolig viktig at han raskt blir kjørt til sykehuset. Det er det eneste stedet slike skader eventuelt kan behandles, sier Instebø.

- Hvordan opplevde du situasjonen?

— Jeg opplevde den som dramatisk, som alle andre. Det er jo en spesiell situasjon å havne i, sier Instebø, som likevel klarte å holde hodet kaldt.

— Det er først etterpå, når hendelsen har sunket litt inn, at man tenker over de eventuelle konsekvensene, sier legen.

- Utrolig takknemlige

Legen har ikke hatt noe kontakt med kvinnen som kjørte bilen, men han sier at det ikke var et naturlig sted for henne å kjøre. Ifølge spillerne skal hun ha rygget ut av en garasje før hun kjørte over Nilsen.

— Politiet har selvfølgelig pratet med henne. Utover det har ikke vi hatt så mye tid til å prate med henne, sier Instebø.

- Han har ingen brudd eller skader på indre organer. Det eneste som plager ham er smerter, men de vil forsvinne, sier lege Arne Instebø om Lars Arne Nilsens tilstand. Her er han med Brann-trenerens sønn Sivert. Foto: Øystein Vik

Branns sportssjef, Rune Soltvedt, ønsket ikke å gå inn i detaljene rundt ulykken.— Jeg vil ikke gå inn på detaljer, men jeg så hvordan han så ut. Og vi er utrolig takknemlige for at det har gått så bra, sier han.

Soltvedt ønsker å overlate detaljene til Nilsen, som selv skal få fortelle om hendelsen når tiden er moden.

— Det har vært et sjokk for ham. Det skjønner alle, sier Soltvedt.