— Nå er jeg på tuppa! For en kveld for paret «Karo» og Vladimir, kvitrer hekkeløperen på telefon fra Mannheim. Der løp han på 13,65 – hans tredje beste resultat noen gang og det beste siden 2013. Det ble en like stor opplevelse da han streamet NRK-sendingen fra Bislett på en restaurant i den tyske byen.

— Det var litt dårlige forhold, men jeg fikk med starten, midten og innspurten. Det var en fantastisk oppløpsside. Hun ble jo ikke sliten, roser Vladimir etter at kjæresten hadde løpt inn til 4.26,23. Grete Waitz’ gamle rekord fra Gateshaead i 1978 var 4.26,90. — «Karo» var en fantastisk junior. Nå kommer hun tilbake etter mye motgang, og hun er fantastisk godt trent, sier gutten som har best oversikt over det.

Begge til OL?

Vladimir hadde allerede greid EM-kravet på 13,90. Nå finner han det naturlig å kikke mot OL-kravet på 13,47.

Vladimir Vukicevic hadde selv sitt beste resultat på tre år torsdag. Foto: NTB SCANPIX

— 13,65 kom i helt vindstille. Bare litt medvind vil bety ett tiendel bedre tid. I tillegg ble det en meget spesiell oppvarming. Jeg var midt i den da vi fikk beskjed om at løpet var en halvtime forsinket. Så ble det til en times forsinkelse, mens det endte med en time og ett kvarter. Jeg er stolt over måten jeg taklet det på, sier Vidar-løperen, som i tillegg var borti sidemannen underveis.

— Nå skal jeg hjem og trene litt kvalitet. Så blir det et nyt løp om ti dager i København eller Skara, sier 25-åringen, som avslutter med denne oppsummeringen:

— En fin kveld for bostedet.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike: