— Jeg skal innrømme at jeg var veldig spent, og at det var en uvant distanse. Det var egentlig bare planen å begynne bakerst og så plukke, sier Grøvdal.

Langdistanseløperen ble nummer seks og satte ny norsk rekord på distansen. Første gang hun stilte på distansen tok hun like greit og senket Grete Waitz’ gamle rekord. 4.26.23 blir nå stående.

Waitz løp på 4.26,90 i 1978. — Det er selvfølgelig ekstra gøy å ta den rekorden. Jeg har stor respekt for Grete Waitz, og å kunne si at jeg har løpt fortere enn henne, det er gøy, sier Grøvdal.

Formen ikke helt på plass

Det er ingen tvil om at formen er strålende. I tillegg til å sette norsk rekord på distansen, satte hun landskvinne og Norges fremste på mellomdistanse, Ingvill Måkestad Bovim, på plass.

— Det har ikke løsnet helt ennå. Det viktigste er å være i form til august. Det er egentlig alltid da jeg er i best form, sier Bovim til Aftenposten.

Bovim tar det altså helt med ro at hun ikke har klart å ta OL-kravet. Hun vet at formen kommer.

- Gøy å slå Bovim

— Basen er der, så jeg er ikke stresset. Jeg er ganske sikker på at det skal gå bra. Jeg satser på at det blir bedre uke for uke, sier Bovim.

I tillegg til å ha senket Grete Waitz’ rekord, er Grøvdal riktignok ekstra fornøyd med å ha slått Bovim.

— Dette er hennes distanse, så det er ekstra gøy å kunne slå henne. Det er gøy å vise at en 10000 meter løper kan gjøre dette og, gliser Grøvdal.

Imponert Ingebrigtsen

– Dette var virkelig bra. Jeg tenkte når det var 500 meter at nå måtte hun gjøre det. Jeg tror hun timet dette veldig bra, sa NRK-kommentator Vebjørn Rodal på direkten.

Henrik Ingebrigtsen løp samme distanse like før, og også han lot seg imponere av det jenta fra Isfjorden fikk til.

– Jeg er ikke overrasket for å si det sånn. Hun har løpt vanvittig bra i det siste. Det kommer til å bli bra i både EM og OL, sa han til NRK.