— Jeg tar med meg at jeg ble nummer to i Diamond League, men jeg kunne ha blitt nummer én i dag, og det kommer sikkert til å irritere meg en stund at jeg ikke klarte det. Jeg hadde sjansen, men det må jeg ikke tenke på. Da blir jeg bare sur, sa Angelsen til NTB.

Denne sesongen er OL i Rio de Janeiro i august det viktigste for henne. Skal hun klare det, må hun over 1,93 før påmeldingsfristen utløper. Skal det bli EM i Amsterdam én måned tidligere, må Angelsen komme seg over 1,90. Torsdag ble det tre riv på 1,90 etter at hun tok både 1,80 og 1,85 i første forsøk.

- OL viktigst

Spanias Ruth Beitia var den eneste som klarte 1,90 i ikke altfor gode forhold under årets Bislett Games for høydehoppernes del.

— OL er det viktigste, men jeg tar selvsagt gjerne med meg EM som oppladning.

26-åringen fra Trondheim tror hun vet hva hun må skjerpe inn for å kvalifisere seg inn til årets to store mesterskap.

— Teknisk må tilløpet mitt flyte. Det gjorde det på 1,80 og på 1,85, men ikke på 1,90. Da tror jeg oppe i hodet mitt at jeg må ta i litt mer, men det må jeg egentlig ikke. Jeg må bare lære meg å være avslappet og ikke tenke så mye på det.

- Hva blir neste konkurranse?

— Jeg håper å komme med i Diamond League-stevnet i Stockholm neste uke. Hvis jeg ikke kommer med der får vi finne på noe annet. Det har vi ikke planlagt for ennå. (©NTB)