Men bergensjenta tar det med knusende ro.

— At det ikke gikk i dag er ingen kjempeskuffelse. Vi tok et steg fram, et par ting begynte å stemme som ikke har gjort det før. Det er en god følelse. Det er første gang jeg har vært helt rolig og ikke stresset med noe, sier Pedersen til Aftenposten.

Offensivt ut

Isabelle Pedersen gikk nemlig offensivt ut og lovet at hun skulle klare å ta OL-kravet på 12.90 under Bislett Games torsdag.

– Jeg tror ikke det skal være noe problem å klare kravet. Det føler jeg at jeg har en viss kontroll på, sa Pedersen til NTB.

Med litt motvind løp hun inn til tiden 13.12 – noe som ikke var under OL-kravet, men likevel sesongbeste.

24-åringen forteller at uttalelsene i forkant er for å bygge seg selv opp.

— Det er psykologisk, og man må ha en tankegang om å snakke seg selv litt opp. Jeg gikk ut og sa det for å få det inn i hodet. Det skal skje, at jeg tar det kravet. Jeg skulle bygge meg opp, og det gjorde jeg, sier Pedersen.

I god form

Likevel er Pedersen positiv. Hun mener hun er i god form, både fysisk og mentalt. Det handler bare om å få det til å stemme helt.

— Timingen stemte ikke helt i dag. Vi fikk ikke en slik god start vi håpet på. Jeg stresser ikke med det, for det går steg for steg i idrett. Det skal jobbes hver dag, og jeg vet hva som var utfordringen og jeg skal jobbe med det. Jeg har jobbet ekstremt mye mentalt, og alt er på plass, men nå vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre med det, sier Pedersen.

— Den mentale biten er trygg nå. Hodet er mer på plass. Nå er det mer at kroppen er i god form og de to må kobles. Jeg må finne timingen, det mangler nå. Kraften og eksplosiviteten må riktig ned, sier Pedersen.

Rolig

— Du virker veldig rolig?

— Jeg tar det veldig rolig, for jeg vet det kommer til å gå fremover – og veldig fint. Det jeg har lært nå er at det må gå i mitt tempo. Alt i alt er jeg dødsfornøyd. Det er sesongbeste, sier Pedersen til Aftenposten.

Neste uke løper hun i Diamond League-stevnet i Stockholm. Da kommer en ny mulighet til å klare å komme under OL-kravet – noe Pedersen altså fortsatt er helt sikker på at hun kommer til å klare.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike: