Men ingen av dem klarte OL-kravet på Bislett.

Warholm satte for ei snau uke siden ny norsk rekord på 400 meter hekk. På Bislett stadion torsdag var han snaut to tideler bak denne tiden, og fem tideler unna OL-kravet.

— Personlig er jeg ganske fornøyd med plasseringen. Gjennomføringen, og ikke minst tiden, er jeg veldig fornøyd med, sier Warholm.

— Må ikke stresse

Han ser det gode i å ha gjennomført to gode løp på fem dager. Han ble nummer fem i feltet, foran profiler som Nicholas Bett og Patryk Dobek.

— Vi må ikke stresse med det kravet. Jeg er ikke skuffet for at jeg ikke tok det i dag. Vi må først komme til EM og prestere bra der. Men det er dumt å si noe annet enn at jeg er fornøyd med sesongen så langt, smiler Warholm.

Kjerpeset, som holdt den norske rekorden på distansen fram til Warholm tok den for fem dager siden, var på sin side veldig skuffet. Han havnet sist i feltet, med tiden 50.89.

— Forferdelig dårlig

— Det var et forferdelig dårlig løp. Alt var dårlig. Jeg løp i Florø for fem dager siden, og det var en enorm utladning. Jeg var veldig giret på duellen mot Karsten. I dag føltes det greit, men jeg merket at jeg var sliten, sier Kjerpeset til Aftenposten.

SKUFFET: Øyvind Kjerpeset var skuffet etter løpet på Bislett torsdag. Foto: NTB Scanpix

Kjerpeset har også som mål å klare å komme under OL-kravet, men det var et stykke utenfor rekkevidde i dag.

— Det var skuffende langt bak. Det var ikke min dag i dag, også spesielt når det er her på Bislett er det veldig kjipt, sier Kjerpeset.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike: