BISLETT STADION: Hva er Trine Mjåland laget av? Drøye fire måneder etter at hun ble mamma, løp sørlandsjenta seg til EM-deltagelse på 800 meter.

– Vi er vel ikke laget av det samme alle sammen. Jeg vil gjerne være litt uvanlig, sier Trine Mjåland til Aftenposten etter å ha notert 2.01,96 på Bislett stadion – godt under EM-kravet på 2.02,50. – Jeg hadde ikke trodd at det skulle gå så bra, sier Mjåland, som sammen med TV 2s ekspertkommentator og tidligere Start-spiller Jesper Mathisen, fikk sønnen Svein i februar – oppkalt etter den avdøde bestefaren Svein «Matta» Mathisen.

TV 2-Mathisen: – Vanvittig imponerende

Jesper Mathisen er for tiden på jobb for TV 2 i Bergen. Fotballeksperten ble satt ut da han skrudde på TV-en og fikk se samboeren på NRK. Han reagerte spontant og la ut denne Twitter-meldingen:

– Det er vanvittig imponerende – fire måneder etter fødselen, sier Jesper Mathisen til Aftenposten.

– Faren skal ikke ha noe av æren. Vannet gikk da hun løp på tredemøllen, og det var nesten sånn at hun jogget hjem fra fødestuen. Så ja, hun har trent gjennom hele svangerskapet, legger fotballprofilen til.

– Jeg var tilbake i trening fem dager etter fødselen, sier Trine Mjåland selv.

25-åringen ble den tredje norske jenta på 800 meter som kvalifiserte seg til EM i Amsterdam. Yngvild Elvemo løp på 2.02,09 i Belgia lørdag, mens Hedda Hynne leverte 2.02,20 på Bislett.

BLE FORELDRE: Jesper Mathisen og Trine Mjåland ble foreldre natt til 9. februar. Her er de på let etter barnevogn i fjor høst. Foto: Kjartan Bjelland

I tillegg løp 17-åringen Malin Edland på 2.04,76. Det kan bli mye moro med 800-jentene i tiden som kommer.

Tøft norsk OL-krav

Når EM er i boks, dukker naturlig nok også spørsmålet om OL opp. Det internasjonale kravet er 2.01,50 – det særnorske 2.00,00. — Det er ikke umulig å ta OL-kravet. Jeg har en sønn som sover godt, men det er en kabal som skal gå opp når Jesper også er mye borte. Men med hjelp av familie og gode venner får vi det til å gå rundt, sier den lykkelige moren.

— Å bli mor har gitt meg en lykkefølelse jeg ikke trodde det var mulig å få, sier 25-åringen før hun haster av sted for å rekke flyet.

Den utrolige formutviklingen gjør at de relativt nybakte foreldrene trenger mer barnepass enn planlagt i sommer.

– Dette var ikke planen. Jeg har mitt jeg må gjøre i forbindelse med jobben i TV 2. Nå blir det litt reising på henne også, hvis hun vil. Så det er jo en liten kabal som må legges. Men det skal vi selvfølgelig få til på et vis, sier Jesper Mathisen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike: