Jesper Mathisen blir TV 2s nye oddsekspert. 29-åringen, som den siste tiden har gjort seg kjent som fotballekspert for kanalen både i studio og på arenaer rundt omkring, skal nå servere tippetips til seerne.

— Jeg har alltid vært glad i sport og spill. Pappa tok meg med på travparken da jeg var liten, og i den tida var det lov å spille selv om man var under 18. Heldigvis er det andre tider nå hvor sport og spill er forbeholdt de over 18, sier Mathisentil TV 2.

Mathisen har en fortid som i overkant «spilleglad», men bedyrer at han har lagt problemene med spillegalskap bak seg.

— Jeg vant mye i en periode, og da gikk summene oppover. Det gikk over stokk og stein, men i mitt eget hode var jeg mer spilleglad enn spillegal, sier Mathisen til VG.

Han påpeker overfor avisen at han har hatt kontroll de siste åtte-ti årene og innrømmer at faren, Start-legende Svein Mathisen, var avgjørende for å få bukt med problemene.

— Jeg måtte nok lagt meg inn på en klinikk, hadde det ikke vært for pappa. Han reddet meg, fortalte en åpenhjertig Jesper Mathisen til VG i november 2011.

TV 2s sportssjef Vegard Jansen Hagen skriver i en SMS til VG at «Jespers tidligere spillavhengighet har vært en naturlig del av de vurderingene vi har gjort før han nå blir vår nye oddsekspert».

Mathisen sier at han har vært bevisst på fortiden som i overkant «spilleglad» før han tok jobben som oddsekspert.

— Ja, det har jeg selvfølgelig. Jeg har diskutert dette med Norsk Tipping og TV 2. Jeg har trykket litt hardt på gasspedalen. Spill er utrolig gøy når det skjer i fornuftige rammer. Og nå er det heldigvis en større bevissthet på å plukke opp sånne ting, sier Jesper Mathisen.