Det begynner å bli en stund siden Riise spilte fast i den posisjonen. Da han kom til Lillestrøm i 2012 og i sesongen etter, var han sentralt på midtbanen. Men så endte 32-åringen opp som høyreback i klubben fram til i sommer. Trener Trond Fredriksen har brukt han som høyrekant etter overgangen til AaFK i sommer, men i kveld får han trolig en sentral rolle.

– Det er en posisjon det går helt fint å spille i, for jeg har tross alt spilt ganske mye der tidligere. Nå har jeg blitt en gammel potet som kan spille i mange posisjoner, sier han til Sunnmørsposten og ler.

– Er det litt dumt at du er blitt flytta så mye rundt de siste sesongene?

– Jeg spiller der trenerne vil ha og trenger meg, men det blir lettere om man bare skal håndtere en posisjon. Men jeg liker å få nye utfordringer, så det har gått greit, sier han.

Får sjansen – Hoseth ute

AaFK har slitt med å finne den riktige midtbanekonstellasjonen i år. Peter Orry Larsen, Magne Hoseth, Vebjørn Hoff, Aron Thrandarsson, Oddbjørn Lie og Thomas Martinussen har alle spilt der med vekslende hell.

Vil ha mer galskap: AaFK-trener Trond Fredriksen krever mer av spillerne. Foto: Kristian Stenerud

I kveldens kamp mot Strømsgodset ser det ut som det blir Riise og Orry Larsen sentralt. Årsaken er at Magne Hoseth fortsatt ikke er frisk igjen etter akillesskaden. – Jeg gleder meg utrolig mye til denne kampen. Strømsgodset er ikke et fantastisk lag som vi skal være redde for, men vi må gå i krigen og få spillet til å sitte. Det handler om å ha trua og få fram vinnerviljen, da kommer vi til å vinne. Det er jeg helt overbevist om, sier Riise.

Det er liten tvil om at det oser sjøltillit av 32-åringen. Men det er ikke alle det lyser like sterkt av. Trener Fredriksen etterlyste tidligere i uka mer galskap fra spillerne.

Mer lidenskap

– Det handler om at vi må ha mer lidenskap rundt det vi holder på med. Vi må tørre å være gode hele kampen, ikke bare våkne opp når vi ligger under, sier han.

Riise har ikke noe problem med å støtte det treneren sier.

– Vi jobber med saka og må bli bedre på det. Jeg er veldig flink til å fyre opp meg selv. Men hvis man ikke blir fyrt opp av å spille i eliteserien, spesielt i den situasjonen vi er i nå, da blir man aldri det. Folk må gi litt mer faen, senke skuldrene og kjøre på.

God statistikk

AaFK har hatt et godt tak på Strømsgodset på Color Line Stadion. Gjestene fra Drammen har kun vunnet her én gang tidligere i eliteserien.

– Statistikken viste at vi hadde et godt tak på Haugesund også, men det gikk ikke så bra der nede. Kampen lever sitt eget liv uavhengig av hva statistikken sier. Nå gjenstår det å se om vi klarer å få ut det vi har jobbet med denne uka, sier AaFK-trenerne.

I går ble Strømsgodset og Marcus Pedersen enig om en avtale som binder spissen til klubben ut 2018-sesongen.

– Det utgjør ikke så stor forskjell om han spiller eller ikke. Det kommer ikke til å endre noe på vår inngang til denne kampen, sier Fredriksen.

Han kan glede seg over at Fredrik Carlsen stadig nærmer seg god kampform. Midtbanespilleren har fått med seg kamper for AaFK 2 de siste ukene.

– Ja, Fredrik kan nærme seg en plass på laget, han kriger om en plass på lik linje med de andre. Det er gode nyheter for oss, for det er en spiller vi har savnet og det gir oss mer konkurranse om plassene på laget, sier han.