Kåre Ingebrigtsen kan feire gullet. Aftenpostens sportskommentator Ola Bernhus advarer RBK foran neste år. Kåre Ingebrigtsen kan feire gullet. Aftenpostens sportskommentator Ola Bernhus advarer RBK foran neste år. Foto: NTB Scanpix

Kåre Ingebrigtsen-løfter kan koste Rosenborg dyrt

KOMMENTAR: Det er ikke smart å garantere noe i fotball. Det kan RBK få merke.

Det jubles, skåles og gråtes av glede i Trondheim. Det er vel fortjent. For dette er begynnelsen på en ny RBK-æra etter fire sesonger i ørkenland, uten seriegull. Sånn låter det.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen følger opp: — Vi blir enda vanskeligere å slå neste år.

Aftenpostens sportskommentator, Ola Bernhus.

Det kan ingen se bort fra – ennå. Men kanskje er han beruset av egen suksess, kanskje er han villedet av hvor lett det gikk i år.Kanskje ser Ingebrigtsen bort fra at også Rosenborg kan bli rammet av det som mange fotballklubber, også de beste, har fått merke: At ingenting stemmer.

Det rare som kan skje

Plutselig spretter ballen feil vei, jevne kamper tapes og sesongen er ødelagt før den egentlig har begynt. Som hos Molde i det tredje Solskjær-året, da klubben etter to foregående seriegull lå helt sist etter sju kamper året etter.

Som hos Chelsea, som vant Premier League ganske greit i forrige sesong, men som spiller som en middelmådighet i denne sesongen – tamt, umotivert og etter hvert uten selvtillit. Med samme trener, José Mourinho.

Som hos Borussia Dortmund, som i forrige sesong begynte å tape alt og lå sist i Bundesliga til langt ute i sesongen, før en sluttspurt berget laget fra et nedrykk som ville blitt sett på som ubegripelig. Med samme trener,

Jürgen Klopp, vidundermannen som tok klubben helt fram til finale i Champions League og var en trussel mot selveste Bayern München.

Så det er ikke garantert at det blir RBK-gull neste år likevel.

Molde har en drøm

Allerede nevnes Molde, som ikke har fått det til i hjemlandet denne sesongen, men som viser utenlands at de er mye bedre enn tabellen viser, som gullkandidat. Av eierne, til og med. Med Ole Gunnar Solskjær tilbake skal alt bli fantastisk i Molde.

Men garantere det? Farlig, farlig, selv om klubben kommer til å få rikelig tilgang på Røkke/Gjelsten-penger når neste sesongs spillerstall skal settes sammen.

Det er jo penger nok i Trondheim også. Rosenborg har alltid svart på sportslig motgang med å sprøyte inn nye, dyre spillere så fort overgangsvinduene har vært på gløtt.

Det er vanskelig å tro at et annet lag enn disse to skal tas i betraktning når ekspertene skal sette opp tipsene foran neste sesong. For disse ekspertene, enten det er journalister, tidligere trenere eller avdankede fotballspillere, har ingen glasskule å kikke i.

Logikk holder ikke

Derfor setter de opp sin tabell på grunnlag av logikk. Derfor bommer de hvert år, frett og slett fordi ingen kan forutse alt det rare som kan ramme et fotballag – dårlig sesongstart, ubeleilige skader, formsvikt, internt bråk, rabalder rundt treneren, uflaks og tap i jevne kamper.

Like lite som Rosenborg – eller Molde – bør garantere gull neste år.