BRAKKA: Rosenborg-spillerne fikk lov til å ta seg en skikkelig fest i natt, etter at seriegullet ble sikret med 3-3-kampen borte mot Strømsgodset søndag kveld.

La seg halv seks

Og fest ble det. Først på bussen til Gardermoen, deretter på flyet til Trondheim, så på Værnes og etter hvert også på byn i natt.

— Jeg tror ikke jeg var i seng før i fem-halv seks-tiden i natt, og så var jeg oppe igjen klokken sju. Men det er det første seriegullet på lenge, og det første for min del. Klart det skal feires, og det ble feiret også, sier Ole Selnæs til adressa.no.

- Helt om natten, helt om dagen?

— Ja, herregud. Jeg føler nesten jeg har jobbet hele livet for å vinne gull med Rosenborg. Det har vært en guttedrøm, og om du ikke blir glad og vil feire det da, skjønner jeg ingenting, sier midtbanestrategen.

MOT-ambassadør

Han var den første spilleren som ankom Brakka rundt halv elleve mandag formiddag. Da hadde han allerede vært på MOT-besøk på Sverresborg ungdomsskole i to timer. MOT er en organisasjon som ifølge seg selv «forebygger hyppig mobbing, mistrivsel, gruppepress, ensomhet og rusmisbruk.»

— Der forteller jeg om mine egne erfaringer og historier fra da jeg var på den alderen, og sto og sa nei til alt og alle når de ville ha meg med ut, sier Selnæs.

Mandag morgen handlet det like mye om seriegullet. Ungdommen ville gratulere, og en oppsiktsvekkende opplagt Selnæs tok selvsagt imot gratulasjonene.

Takker for velkomsten

Slik han gjorde da fansen hadde møtt opp på Værnes sent søndag kveld.

— Det var fantastisk. Det er utrolig bra å ta den kjøreturen ut dit klokken 12 en søndag kveld. Det står det respekt av, og det takker vi veldig for, sier Selnæs.

— Så var det også veldig mange som hadde kommet ut på byn. Det var stappfullt hus og stormende jubel, sier han.

- Mer som skal gjøres

Selnæs kunne bruke god tid på å bla gjennom avisene på Brakka mandag. Bildene viser gullfeiringen på sitt mest intense.

— Jeg liker å se bilder som dette. Det er bare å lese og nyte nå. Vi kan nyte i dag, og så er det bare å se fremover. Vi har en del viktige kamper enda. Planen er å gi trønderpublikummet et skikkelig punktum (hjemme mot Haugesund) neste helg. Det fortjener de. Så er det selvfølgelig tre knalltøffe kamper igjen i Europa og en cupfinale. Jeg trenger ikke si mer om den og hvor viktig den er. Vi fikk festet fra oss i går, og så er det bare å møte opp i morgen med ermene brettet opp. Det er mer som skal gjøres, sier Selnæs.