DRAMMEN/TRONDHEIM (Adressa.no): Rosenborg kunne endelig feire et velfortjent seriegull søndag kveld og gjennom nattetimene etter 3-3-kampen mot Strømsgodset. Godset har vært høstens store formlag og har et høyere poengsnitt enn Rosenborg etter at Bjørn Petter Ingebretsen overtok i mai.

Samtidig har Ole Gunnar Solskjær blitt manager i Molde igjen og mange forventer at Rosenborg dermed skal få tøffere kamp om seriegullet neste år. Den utfordringen er Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen klar til å ta.

— Vi har stort potensiale i spillergruppa, så jeg frykter ikke Molde eller Godset. Men de frykter nok oss, tror jeg, sier Ingebrigtsen.

Nullstiller i januar

Han tror ikke det er noen fare for at spillerne som nå har fått sitt første seriegull, mister sulten på mer suksess. 49-åringen føler seg sikker på at laget hans har mer å gå på.

— Det er ganske ålreit, for når man blir seriemester i Norge får man være det i to måneder. Når vi kommer til januar, er vi ikke mester lenger. Da handler det om å vinne det neste. Sånn er fotballen, og du må hele tiden slåss for titlene hvert år. Vi må bli bedre om vi skal vinne neste år, og vi jobber selvfølgelig for å vinne hvert år, sier treneren.

- Guttene har fri i kveld, var den gledelige beskjeden fra en fornøyd Kåre Ingebrigtsen. Foto: Kristian Helgesen

StoltIngebrigtsen var naturligvis en godt fornøyd mann, etter at laget hans hadde hentet inn Strømsgodsets tomålsledelse og sikret seg klubbens 23. ligatittel.

— Jeg er enormt stolt for alle i Rosenborg. Fra 2009 har vi kuttet 100 millioner og gått fra 70 ansatte til 20 ansatte. Alle som jobber i Rosenborg har jobbet ræva av seg og har virkelig stått på i perioden jeg har vært i klubben. Alle fortjener et klapp på skuldra og har del i dette seriegullet, sier Ingebrigtsen og understreker igjen:

— Vi kan bli bedre. Vi har ambisjoner om å være med å gjøre det bedre i Europa over tid også, så vi skal vinne flere titler.