Kampen om seriegullet er avgjort. Rosenborg er suveren seriemester 2015, men bak dem er det fortsatt stor spenning når det gjenstår to serierunder.

Stabæk og Strømsgodset leder an i kampen om sølvet og bronsen, som også gir kvalifisering til Europa League. Men lagene bak trenger ikke gi opp. Det kan nemlig bli en ekstra plass i Europa fra eliteserien.

Cupfinalen avgjør

Følg med på dette scenarioet:

Hvis Sarpsborg går hen og vinner cupfinalen mot Rosenborg på Ullevaal 22. november, er Sarpsborg klar for Europaligaen neste sesong.

Hvis derimot RBK vinner finalen, går den siste Europaliga-plassen til nummer fire i eliteserien. Det opplyser Nils Fisketjønn, direktør i konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund.

  • Norge får ett lag i Champions League – seriemester RBK.

  • Tre lag får plass i Europaligaen.

  • Dersom Sarpsborg vinner NM er de kvalifisert til Europaligaen sammen med nummer 2 og 3 i eliteserien. Dersom RBK vinner NM går den siste Europaliga-plassen til nummer 4 i serien.

Foran de to siste serierundene er det full kamp om medaljene og 4. plassen som kan bli så viktig:

Jonevret: — Vi skal kjempe med alt vi har

Strømsgodset og Stabæk har 53 poeng. Odd på fjerdeplass har 51 poeng, mens Viking på femte står med 50. Også Vålerenga (47) og Molde (46) har en teoretisk sjanse på 4. plassen (se resterende kampprogram i fakta).

— Jeg tror Godset vinner begge sine kamper. Stabæk har vel også et brukbart program. Odd møter Vålerenga, og jeg tror de skal rote om de skal tape dette, sier Viking-trener Kjell Jonevret om innspurten.

Viking er en av lagene som kommer til å kjempe om en av de tre plassene bak Rosenborg, og som kan måtte bli Rosenborg-supportere når cupfinalen kommer. Kanskje blir det litt enklere for Jonevrets gutter som røk i semifinalen mot finalemotstander Sarpsborg.

— Cup er cup. Rosenborg har vært gode i år, men det var heller ingen som trodde at Hødd kom til å vinne for noen år siden. Men skal man spille i Europa skal man jo i utgangspunktet havne topp tre. Men det er naturligvis gøy for de som eventuelt får den ekstra plassen, sier Jonevret.

- Det laget kan jo bli Viking. Hvordan vil det være å få den plassen?

— Vi synes jo det er veldig moro å være med å kjempe. Det var deilig at vi vant kampen på søndag (2-1 mot Stabæk), slik at det er spenning også inn mot neste helg og spillerne er på tå hev. Vi skal naturligvis gjøre alt vi kan. Så lenge håpet er der skal vi kjempe med alt vi har, sier Jonevret.

Lagenes gjenstående kamper:

Stabæk: Start (H) og Bodø/Glimt (B)

Strømsgodset: Sandefjord (B) og Vålerenga (H)

Odd: Vålerenga (B) og Lillestrøm (H)

Viking: Molde (B) og Mjøndalen (H)

Vålerenga: Odd (H) og Strømsgodset (B)

Molde: Viking (H) og Start (B)