FotballTippeligaen 200707.10.2007Stabæk v AalesundFoto: Morten Olsen, DigitalsportPer Joar Hansen - trener Aalesund Foto: Digitalsport

Etter 19 minutter var det Stabæk som tok ledelsen ved banens beste, Alanzinho. Den dribleglade brasilianeren fikk ballen i skuddposisjon 16 meter fra mål. Aalesunds Adin Brown kunne ikke gjøre noe med skuddet.

Ledelsen holdt i 10 minutter. Bortelagets Amund Skiri fikk ballen i Stabæks 16 meter. Han vendte opp og avsluttet sikkert med venstre. Jon Knudsen kunne ikke gjøre stort og utligningen var et faktum.

Den begivenhetsrike første omgangen hadde flere mål å by på. Med under ti minutter igjen å spille ble Daniel Nannskog spilt fri av Somen A. Tchoyi. Slike sjanser kommer Nannskog til ofte, som oftest ender det på samme måte, med mål.

Tvilsomme forsvar

Begge lagene så søndag ut til å teste en ny «åpen dør»-filosofi, alle slippes inn. Tre minutter før pause avsluttet Amund Skiri igjen. Skuddet hans gikk imidlertid rett på Jon Knudsen i Stabæk-målet. Heldigvis var Joakim Austnes på rett sted til rett tid og satte returen i mål. Dermed sto det uavgjort til pause.

Etter pausen var det fortsatt tvilsomt forsvarsarbeid å spore hos begge lag. Men dette gjorde ikke like stort utslag på målprotokollen som i 1. omgang. Etter 57 minutter spilt fikk Stabæk frispark på venstre side. Veigar Páll Gunnarsson slo innlegget som gikk i bue mot bakerste stolpe og rett i mål.

Stabæk mot sølv

Aalesund forsøkte å komme inn i kampen igjen, men Stabæk forble i kontroll over kampen. Etter 81 minutter fikk Alanzinho ballen og fant Gunnarsson til høyre for mål. Islendingen hadde åpenbart funnet målformen før denne kampen og sendte ballen sikkert i mål.

Det ble altså en klar hjemmesier til slutt. Stabæk er blitt vanskelige å slå på Nadderud og ser nå ut som en god kandidat til sølvet. Aalesund på sin side står i stor fare for å rykke ned.

Innspurten blir seig for AaFK. Oransjetrøyene skal ut mot Brann (h), Vålerenga (b) og Rosenborg (h).

(©NTB)