Fortvilelse hos Sandefjord etter Godset-scoring. Foto: SCANPIX
Tor Thodesen og Sandefjord rykker ned. Foto: Kasper Wikestad / Digitalsport

SLIK VAR: Strømsgodset — Sandefjord 4-0

Da er det klart. Sandefjord spiller i 1. divisjon neste år. Etter ydmykende 4-0 på Marienlyst, fortsetter Sandefjord uten seiere på bortebane.

— Vi hadde et håp om å komme hit og vinne denne kampen, men når vi fikk Birger (Madsen) utvist ble det for vanskelig for oss, sier Tor Thodesen til Aftenposten.no etter kampen.

For det startet på verst tenkelig måte for gjestene, som det så ofte har gjort for dem på bortebane i år. Stian Ohr gikk overende helt ute ved hjørnet av 16-meteren i duell med Birger Madsen. Dommeren pekte på krittmerket idet klokka skulle til å runde ti spilte minutter.

Straffeeksekutør André Bergdølmo var sikker som alltid, og sendte Espen Bugge Pettersen i Sandefjord-buret feil vei. 1-0 til gjestene, og verre skulle det bli for Sandefjord og Birger Madsen.

Diskuterbart rødt kort

For selv om Godset slapp Sandefjord inn i kampen, klarte ikke vertene å utnytte det nevneverdig, og da 35 minutter var spilt kom Madsen på kant med dommer Espen Berntsen igjen. Etter en løpsduell med Thomas Sørum gikk Godset-spilleren ned like utenfor hjørnet av 16-meterfeltet – direkte rødt til stopper Madsen.

— Jeg har ikke sett den på TV, men jeg prøver å ikke gå i beina på han, forteller Madsen om utvisningen.

— Det er en rein og fair løpsduell, legger han til.

Han får støtte av sin trener.

— Det er ikke den klareste utvisningen jeg har sett. Fra mitt synspunkt lurer jeg på om det ikke er folk som kan skjære han av, og dermed frata han en åpenbar scoringsmulighet, sier Thodesen.

Det var nye skudd i baugen til en allerede synkende Sandefjord-skute.

Frem til pause tok Godset igjen over alt av spill på banen. Omgangen var ikke svært underholdende, og preget av lavt tempo og mange feilpasninger. Etter pausen skulle en innbytter komme i fokus.

Godset-fest i 2. omgang

Christer George ble byttet inn i kampens 55. minutt, og på sin første ballberøring hadde han en alle tiders mulighet til å doble hjemmelagets ledelse. Ohr spilte ut til han fra dødlinjen, men George måkte ballen skyhøyt over.

George skulle imidlertid få en ny mulighet til kun tre minutter senere. Fra 20 meter dundret han ballen i lengste kryss. En riktig perle fra innbytteren.

— Jeg ville gjerne score i dag. Vi var en mer, så jeg visste det ville bli sjanser, sier George.

Målet var han særs fornøyd med.

— Det er kanskje den beste jeg har hatt her. Det var et drømmetreff, sier han fornøyd.

Marerittet fortsatte for gjestene. 62 minutter var spilt da Ousman Nyan scoret mot Sandefjord, som han også gjorde i vår da Godset vant i Sandefjord.

Deretter var det Ohr sin tur. Etter en corner havnet ballen hos vingen, som sikkert dunket ballen i mål. Det virket som om Sandefjord-spillerne allerede hadde tankene sine på neste sesong.

Fjerde hjemmeseier for Godset

6050 tilskuere fikk se Godset vinne sin fjerde hjemmekamp så langt i sesongen. De er med andre ord ikke vant med seiere på Marienlyst, og før runden var de det nest dårligste hjemmelaget i Eliteserien. Derfor var det ikke uten grunn at samtlige hjemmesupportere reiste seg og ga sine helter en velfortjent applaus noen minutter før slutt.

Dermed står Godset med 28 poeng, og kan som dårligst havne på kvalikkplass ettersom Odd tapte sin kamp, og står med 18 når tre kamper gjenstår.

Sandefjord er fortapt på tabelljumboplass, og rykker ned.