MARIENLYST (adressa.no): Tidligere denne uken ble Vilsvik solgt til tyske Eintracht Braunschweig.

Ifølge Drammens Tidendefår Strømsgodset 10 millioner kroner i retur, og 24-åringen spiller sin siste seriekamp for Strømsgodset hjemme mot Rosenborg søndag.

Men utviklingen kunne blitt helt annerledes for backen med norsk far og tysk mor. Han vokste opp i Berlin, men hadde muligheten til å flytte til Norge da han som 16-åring – med hjelp fra onkelen Øystein Vilsvik – fikk vist seg frem for Rosenborg.

Og Rosenborg ble såpass imponert over unggutten at de ønsket ham hjertelig velkommen til Trondheim på permanent basis.

Slik ble det ikke.

— Jeg var bare 16 år og fortsatt ganske ung. Det var kanskje litt for mye for meg den gangen uansett, og jeg valgte heller å bli hjemme og ta den trygge veien, sier Vilsvik til adressa.no.

— Det angrer jeg ikke på nå, legger han til.

- Aldri blitt noe av

Det er ikke den eneste gangen Vilsvik og Rosenborg har blitt koblet. I 2009 snakket onkel Øystein med RBK-ledelsen atter en gang, skrev Drammens Tidende i 2011. Da ble det nei fra Lerkendal.

— Den gangen var det sikkert best for Rosenborg å ikke hente meg dit. Samtidig var det bra for meg, for jeg har hatt en fin utvikling i Strømsgodset, og trives godt, sier 24-åringen, som så sent som i vinter var ønsket til Lerkendal.

Men i stedet for å flytte til Trondheim skrev backen under en ny kontrakt med Strømsgodset, og nå får tabelltoerne flerfoldige millioner inn på konto for ham.

— Det har vært litt frem og tilbake, og aldri blitt noe av. Jeg angrer ingenting, og går det etter planen så er det vi i Godset som tar gull i år og ikke de oppe i Trondheim, sier han og smiler.

Da han flyttet til Norge i 2010 var det Strømsgodset som viste klart størst interesse for hans tjenester – og alt har gått oppover siden den gang.

— Vi har gjort mye riktig de siste årene. Vi har jobbet fokusert og konsentrert på ting som er helt avgjørende, og jeg har følt vi har gjort det bra. Eller; ikke bare følt, vi ser det på tabellen også, alle ser det. Og det har vært morsomt å være med på.

- Et lite eventyr?

— Ja. Men vi har jobbet hardt for det også.

Luke ved tap

Når Vilsvik søndag tar farvel med Marienlyst for å fortsette karrieren i tysk fotball er planen tydelig: Å holde Strømsgodset i gullkampen for fullt. Med seier vil drammenserne overta tabelltoppen, mens omvendt utfall vil gi Rosenborg en luke på fem poeng.

— Vi og Rosenborg har vært de klart beste lagene i år. Taper vi blir det selvfølgelig mye vanskeligere, selv om ingenting vil være avgjort. Vinner vi såer det Rosenborg og vi som slåss tett der oppe for å få den gullmedaljen.

— Jeg tror ikke vi har tapt hjemme mot Rosenborg siden jeg kom hit, og jeg ser ingen grunn til at det skal forandre seg nå, overhodet ikke.

Kommer hjem til gullfest

I det omvendte oppgjøret på Lerkendal var Rosenborg klart best, og skapte et lass med målsjanser. Nå maner Vilsvik til forsiktighet i søndagens utsolgte toppkamp.

— Det er viktig at vi holder oss kompakte og at vi ikke bare går i angrep og glemmer alt som er bakover. Vi må være samlet defensivt og likevel spille spillet vårt. Da vet vi at vi er gode nok, sier han, og bedyrer at han ikke har tenkt så mye på at det blir hans siste kamp i Strømsgodset-drakten.

Og han kommer uansett tilbake til Drammen.

— Jeg skal være med på gullfest her i november, sier Vilsvik.