I fjor høst var han den store helten på Lerkendal. Borek Dockals navn var på alles lepper etter at han dundret inn mål nærmest på bestilling.

Fem seriemål på høsten, for ikke å snakke om at han scoret seks ganger i løpet av europaligakvalifiseringen. Blant annet helt på tampen da Rosenborg – med to utvisninger – sikret avansementet borte mot Ordabasy.

— Han var ekstremt viktig for oss i fjor. Han tok oss til Europa alene, og produserte ekstremt mye mål og målgivende, sier Stefan Strandberg til adressa.no.

Dockal: - Tung tid

Midtstopperen mister romkameraten sin når Borek Dockal nå drar til tsjekkiske Sparta Praha etter en sesong langt under fjorårets nivå.

— Det er kjedelig for meg, og det er en fantastisk god fotballspiller som forlater oss. Men vi vet vi har masse gode spillere her. Han har ikke spilt så mye i det siste, så jeg tror vi skal klare oss fint uansett, sier Strandberg.

I dag ble det nemlig kjent at Rosenborg er enige med Sparta Praha om en overgang, og Dockal har allerede reist til Tsjekkia for å sluttføre forhandlingene om de personlige betingelsene med den tsjekkiske klubben.

— Jeg vil savne spillerne, og spesielt Stefan. Jeg vil savne supporterne også. Men for meg har den siste tiden vært så tung at den nesten overskygger de gode stundene jeg har hatt med Rosenborg. Jeg har tross alt hatt to gode år her, sier Dockal til adressa.no.

Nå synes Strandberg kompisen fortjente å få dra.

— Det er gøy for ham at han får flytte på seg når han har lyst til å komme seg videre. Han har gitt klart uttrykk for at han har ønsket det, og jeg synes det er bra Rosenborg lar ham dra når situasjonen har blitt som den har blitt. Det var nok det beste for alle parter, sier han.

Skylder på spillestil

Også Rosenborg-trener Per Joar Hansen synes det ble en grei løsning til slutt.

— Det er en del av fotballen. Borek har vært en fin type å ha, og han har gjort mye bra for Rosenborg. Men han ville ha en garantert plass i startelleveren i hver kamp, og har ikke vært fornøyd med å ikke være 100 prosent fast på laget. Det er ikke så mye annet å gjøre enn å ønske ham lykke til og håpe at det går bra, sier han, og forklarer at Dockal har måttet finne seg i mye tid på benken på grunn av endringen av spillestil.

— Vi har skiftet måten å spille på, og det er kanskje litt andre krav til de ulike rollene i år enn det som var i fjor. Han er i min verden mer en kantspiller i 4-4-2, og i vår måte å spille på trenger vi indreløpere med stor løpskapasitet. Vi må ha toveisspillere i den rollen, og som kant må du ha stor fart og kunne ta deg forbi spillere, sier han, og poengterer at Dockal har gjort så godt han har kunnet for å jobbe med de tingene trenerteamet har bedt ham om å jobbe med.

— Nå har han tydeligvis ønsket seg bort lenge, så da blir det sånn.