Torsdag meldte rbk.no at Borek Dockal er i ferd med å forlate RBK til fordel for en ny klubb.

Etter det adressa.no erfarer er klubben Sparta Praha, selv om også en tysk klubb skal ha kastet seg inn i kampen om spilleren i løpet av den siste tiden.

Den tyske klubben skal ikke være Freiburg, som har signalisert interesse for Dockal i sommer.

Heller ikke Stuttgart, som hadde speider på plass under RBKs kamp mot Sogndal søndag – da Dockal satt 90 minutter på benken.

Klausul i kontrakten

Interessen fra Sparta Paraha i hjemlandet har vært kjent en stund, men tidligere denne uka skrev adressa.no at det var mindre sannsynlig for at Dockal havnet nettopp der.

Årsaken er todelt: Dockal ønsker aller helst å fortsette karrieren utenfor Tsjekkias grenser, og ettersom Sparta Praha røk ut av Europa-cupen i forrige uke, sliter klubben med å få finansiert en Dockal-avtale.

De siste dagene skal man imidlertid ha jobbet på spreng i Praha, hvor Dockal blir ansett som en nøkkelspiller.

Etter det adressa.no har grunn til å tro, har også spilleren fått bakt inn i en avtale med tsjekkerne en klausul om at han kan få reise videre dersom en større klubb på kontinentet ønsker ham.

Fjorårets formspiller

Sparta Praha har også forhandlet med tyske Eintracht Frankfurt om salg av midtbanespilleren Vaclav Kadlec, noe som kan firgjøre midler til et Dockal-kjøp.

Dockal var fjorårets store formspiller for RBK, og scoret over 20 mål. I år har han slitt med å få tillit av Per Joar Hansen, og har vært frustrert.

Nå ser Dockal-føljetongen ut til å gå mot slutten.