Spansk storavis: Barcelona prøvde å ødelegge Ødegaard-overgangen i går

— Var på telefonen til Strømsgodset til siste slutt.

Publisert:
svp://21741?view=ap
  • Nicholas Bergh
Denne artikkelen er over fem år gammel

Torsdag ble Martin Ødegaard presentert som Real Madrid-spiller. Det skjer etter en lang kamp om 16-åringens signatur, der flere av Europas storklubber var involvert.

Nå skriver Marca at Real Madrids rivaler Barcelona prøvde å stanse overgangen onsdag.

Storavisen skriver at Barcelona ringte til Strømsgodset til siste slutt, men at den katalanske klubben ikke lyktes i å overtale Drammen-klubben.

På pressekonferansen fikk Ødegaard spørsmål om hvorfor han valgte Real Madrid foran Barcelona.

Martin Ødegaard sammen med utviklingsdirektør Emilio Butragueño på torsdagens pressekonferanse. Foto: NTB scanpix

— Jeg følte meg hjemme da jeg kom hit. Jeg føler dette er den beste muligheten, sier Ødegaard.Klubblegende og utviklingsdirektør Emilio Butragueño satt ved siden av Ødegaard under seansen. Han fikk også spørsmål om erkerival Barcelonas mislykkede forsøk på å signere den norske 16-åringen.

— Det viktigste for oss er at Martin er her. Vi har store forventninger til fremtiden hans, og vi vil at talentet hans skal utvikle seg her og at supporterne kan nyte spillet hans. Det er det viktigste, sier Butragueño.

- Prøvde seks ganger

Den velinformerte LaSexta-journalisten José Luis Sánchez hevder også at Barcelona gjentatte ganger har prøvd å sikre seg Ødegaard.

Sánchez, som aldri har lagt skjul på sin forkjærlighet for Real Madrid, roser også Ødegaards valg.

— Seks ganger prøvde Bartomeu (Barcelona-presidenten, journ. anm.) å ødelegge Ødegaard-overgangen. Lite elegant. Den intelligente nordmannen så alt i hvitt, skriver Sánchez på Twitter.

Se opptak fre Ødegaard-presentasjonen:

svp://21739?view=ap

— Det Marca skriver er feil

Drammens Tidende-journalist Magne Jordan Nilsen har gode kilder innad i Strømsgodset-miljøet. Han sier Marcas påstander om at Barcelona var i kontakt med Strømsgodset onsdag ikke stemmer.

— Det Marca skriver om Barcelona er feil. Klubben gjorde et dårlig inntrykk under besøket før jul. Ble aldri vurdert igjen etter det, skriver Nilsen på Twitter.

Aftenposten har vært i kontakt med Rubén Jiménez, journalisten som har skrevet saken for Marca. Han holder fast ved at Barcelona prøvde å stoppe Ødegaard-overgangen.

— Det skjedde ikke bare i går. Helt siden Ødegaard sa ja til Madrid, har Barcelona prøvd å få ham til å endre mening, sier Jiménez til Aftenposten.

Madrid-vennlige Marca

Det er viktig å understreke at Marca er kjent som en svært Real Madrid-vennlig avis. Jiménez skriver at det er kilder innad i Real Madrid som har fortalt Marca at Barcelona kontaktet Strømsgodset.

Real Madrid vant kampen om Martin Ødegaard. Her poserer det norske stortalentet sammen med Real Madrid-stjernene Sergio Ramos (til venstre) og Cristiano Ronaldo (til høyre) under et klubbesøk i høst. Foto: Tore Pedersen/Instragram

— Real Madrid vet at Barcelona prøvde å ødelegge overgangen, og sikre seg Ødegaard, etter at Madrid kom til enighet med spilleren, sier Jiménez.Tatt klubbenes intenste rivalisering i betraktning, er det ikke utenkelig at det kan være en snakk om en lekkasje fra Real Madrid.

De Barcelona-vennlige avisene Mundo Deportivo og Sport har ennå ikke skrevet noe om at Barcelona skal ha vært i kontakt med Strømsgodset onsdag.

Les også

Godset-sjef: - Vi er jordnære og skal fortsette som vi har gjort

Overgangsnekt

Problemet for Barcelona har hele tiden vært at klubben ikke kan hente spillere før januar 2016. Grunnen til det er at klubben har fått en overgangsnekt fra FIFA, som gjelder frem til januar 2016. Barcelona ble straffet for å ha brutt reglene for å hente mindreårige spillere.

Les også

Derfor må Barcelona trå varsomt i Ødegaard-jakten

Barcelona skal ifølge Marca ha vært villige til å matche Real Madrids bud på Ødegaard. Real Madrid skal ha punget ut 35 millioner kroner for å sikre seg Ødegaard. Prisen kan stige opp mot 70-75 millioner kroner, avhengig av hvor mye spilletid Ødegaard får.

Publisert:

Les også

  1. Ajer om Ødegaard-overgangen: - Helt vilt

  2. Martin Ødegaard ble sendt til sykehus

svp://21741?view=ap
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Spansk fotball
  2. Martin Ødegaard